Életének 79. évében igazolt át az égi Fradiba. Nyugodjék békében. Korábbi kiválóságunkkal még az olimpia előtt beszélgetett életéről a Fradi.hu, az interjút ide kattintva olvashatjátok.

Életének 79. évében méltósággal viselt hosszú betegség után 2021. december 31-én este elhunyt Madarász Csilla Magyarország érdemes sportolója, úszó, az FTC örökös bajnoka – tájékoztatta a hírről a Nemzeti Sportot a sógora, dr. Iglódi Endre.

Madarász Csilla Testnevelési Főiskolát végzett, majd szakedző lett. 1955-től a Ferencváros úszója, aki 1960-ban kétszer javította meg a 100 méter gyorsúszás Európa-csúcsát. Két olimpián szerepelt Rómában és Tokióban, ahol kétszer 4., egyszer 5., és kétszer 6. helyezést ért el.

Hatszoros Universiade-győztes és kétszer állt az Európa-bajnoki dobogón. 100 méter gyorsúszásban 1962-ben párizsi Grand Prix győztese. 19-szeres magyar válogatott és 14-szeres magyar bajnok. Kezdeményezője volt a női vízilabda sportág honosításának és szerepelt az első nem hivatalos FTC női vízilabda csapatban. Két gyermeke és testvérei közül többen magyar bajnok és válogatott sportolók voltak. Temetéséről később történik intézkedés.