Orosz lapok tárgyalják az orosz élvonal gólrekorderének lehetséges Fradiba igazolását.

Nincs könnyű helyzetben Artem Dzjuba, aki nem is olyan régen megdöntötte az orosz bajnokság gólrekordját és lett minden idők legeredményesebb csatára az újkori orosz bajnokságban. Két dolgot mindenki elismer a támadóról Oroszországban: az egyik, hogy kiváló gólvágó, hiszen eddig 379 elsőosztályú meccsén 147 gólt szerzett és kiosztott 85 gólpasszt és ő lett az utolsó két bajnokság gólkirálya, a másik, hogy meglehetősen nehéz ember.

Ez utóbbi miatt került most nehéz helyzetbe, hiszen klubcsapata, a Zenit és a válogatott edzőjével is összeveszett. Nem csoda, hogy az orosz lapok úgy gondolják távozni fog a Szentpétervárból. A találgatások szerint két klub jöhet igazán számításba, az egyik a Rubin Kazany, ahol Dzjuba kedvenc edzője, Slutsky dolgozik – érdekesség, hogy mivel a Kazanynak nem igazán megy, korábban arról lehetett hallani, hogy felmerült, hogy éppen Csercseszov váltja a kispadon. A másik pedig a Ferencváros, ugyanis a nemzetközi kupa vonzó lehetne a csatár számára, ráadásul Csercseszovval is megtalálták a válogatottnál a közös hangot. Sőt, újdonsült edzőnk egy Dzjuba-szabályt is alkotott, amelynek első tétele, hogy fogadd el őt olyannak, amilyen, a második pedig, hogy tartsd észben az első szabályt. Az orosz lapok szerint Dzjuba fontos eleme lehetne az újra a bajnoki címre és BL-csoportkörre vágyó Fradinak, átigazolási bombát robbanthatna vele klubunk és minden idők legdrágább (2,5 millió euró) és legtöbbet kereső átigazolása lehetne.

Az eszmefuttatás logikus, egyetlen probléma azonban van vele, eddig értesülésünk szerint még nem merült fel a Fradinál Dzjuba leigazolása.