2024-ig kötelezték el magukat clubunkhoz.

Férfi kézilabda csapatunk szerződést hosszabbított Kovacsics Péterrel, Füzi Dániellel és Bognár Alexszel.

Kovacsics Péter 2018-ban igazolt a Ferencvároshoz, az első évében kényszerből még irányítót kellett játszania, azóta azonban visszakerült posztjára, a bal szélre. A csapat kihagyhatatlan tagja lett, az elmúlt szezonban 27 mérkőzésen 93 gólt szerzett, emellett kettes védőben is kiemelkedőt nyújtott éveken át, így nem csoda, hogy bemutatkozhatott a magyar válogatottban is. Az abszolút kétkezes játékost egyértelműen meg szerette volna tartani klubunk, és szerencsére ő sem akart távozni, így további két évre aláírt a Fradihoz.

Nagyon örülök a hosszabbításnak – kezdte Kovacsics. – Volt máshonnan is megkeresésem, de nem akartam váltani, mert a klub és az én céljaim is megegyeznek, valamint nagyon jól érzem magam a csapatban. Szeretnék tovább fejlődni minden téren, és egyre nagyobb sikereket elérni a Ferencvárossal.

Bognár Alex szinte napra pontosan két éve, decemberben került a Ferencvároshoz, 19 évesen, a junior válogatott irányítójaként, az egyik legnagyobb magyar tehetségként tartották számon. A montenegrói válogatott Bozo Andjelic mögött az első évben még kevesebb szerepet kapott, ám az idén már szinte elsőszámú irányítónk lett. A 21 esztendős játékos két évre írt alá.

Egy ritka jó közösség van itt, amibe így a második évben sikerült nekem is beilleszkednem – kezdte Bognár Alex. – Ez nekem nem megy olyan könnyen, általában nehezen illeszkedek be egy új közösségbe. Mostanra érzem az otthonomnak a Ferencvárost, az utolsó székig mindent szeretek az Elek Gyula Arénában. Kialakultak nagyon jó barátságok is, sokat járunk össze pályán és edzésen kívül is a srácokkal, ami szintén nagyon fontos, hiszen gyakorlatilag együtt éljük az életünket, és ez egy tényleg ritka jó társaság.

Ugyancsak két évre kötelezte el magát Füzi Dániel, aki 2020 nyarán tette át a székhelyét Egerből a Népligetbe. A 2019/2020-as NB I-es szezon leggólerősebb magyar beállója volt, 23 évesen érkezett hozzánk, ugyancsak hatalmas ígéretnek tartották, de neki is kellett egy év, amíg ténylegesen beilleszkedett a csapatba.

Én is így vagyok vele, hogy az első évem nem volt az igazi, kellett egy kis idő, hogy beilleszkedjek. Viszont nagyon szeretek itt játszani, sok a fiatal magyar játékos, és látható a csapaton a fejlődés, így nem volt kérdés, hogy hosszabbítok” – mondta az idén 12 bajnokin 40 gólt szerző, a Balatonfüreden aratott győzelmünk során 7/7-tel záró Füzi Dani, aki annyira szeret a Ferencvárosban játszani, hogy nem is kérte a menedzserét, hogy tárgyaljon más csapatokkal is.

Pletykákat hallottam csak, hogy kik érdeklődnek utánam, de engem igazból nem érdekelt, én itt szerettem volna játszani. Szerintem eljutottunk oda, hogy Magyarországon ennél feljebb már csak a Veszprém és a Szeged létezik” – mondta Füzi.

Nagy öröm a Ferencváros számára, hogy a lejáró szerződésű játékosokkal szerződést tudtunk hosszabbítani – kezdte Görög Zsolt, szakosztályunk ügyvezető igazgatója. – A magyar bajnokságban komoly minőséget képviselő kézilabdázókat sikerült klubunknál tartani, és nem titkoltan előrehaladott tárgyalásokat folytatunk hozzájuk hasonló kvalitású magyar játékosokkal is. Várhatóan január elejére véglegesíteni tudjuk a jövő évi keretet, ezzel folytatva férfi csapatunknál is a szisztematikus építkezést.

Fradi.hu