Így látják Oroszországban, hogy mit főzhet ki Csercseszov a Fradinál. Elsősorban a nemzetközi kupák motiválhatták az ottani vélemények szerint.

Sztanyiszláv Csercseszov az egyik legismertebb orosz edző, így nem csoda, hogy sokan elmondták véleményüket a szerepvállalásáról Oroszországban, egyértelműen vele van tele a focisajtó. Ezekből fordított le egy kis csokrot Targitaosz nicknevű kommentelőnk, amit köszönettel megosztunk.

Alekszandr Zavarov, az ukrán válogatott korábbi edzője pozitívan értékelte Sztanyiszlav Csercseszov kinevezését: „Csercseszov jó szakember. Nagy tapasztalattal rendelkezik a klubfutballban, és az orosz válogatottban is edzősködött. Jó opció a magyar csapat számára – mondhatnám, hogy kölcsönösen előnyös szerződtetés. Szerintem ott minden rendben lesz vele”-

Vlagyiszlav Radimov, a Zenit-2 vezetőedzője: „Csercseszov felnőtt, ha a Ferencvárost választotta, az jó. Örül, hogy visszatért dolgozni. Mindannyian emlékszünk a világbajnokságra, jó edző. Hogy sikerül-e vagy sem, az idő eldönti. Őszintén szólva azt hittem, hogy Csercseszov Lengyelországba kerül. Hát ha Magyarország, akkor Magyarország. Nem vagyok benne biztos, hogy az ottani bajnokság erősebb, mint a miénk, sőt, gyengébb is, de ez Csercseszov választása. Az, hogy a Ferencváros rendszeresen játszik az európai kupákban, az az a plusz, ami nélkül Sztanyiszlav nem ment volna oda”.

Dmitrij Hohlov, a Dinamo korábbi vezetőedzője is pozitívan értékelte Sztanyiszlav Csercseszov volt orosz válogatott edzőjének a magyar Ferencvároshoz való kinevezését: „A klub az elmúlt években első helyezéseket ért el. Szerintem Stanislav Salamovicsot vonzotta ezt. Lehetőség van a Bajnokok Ligájában való részvételre. A Ferencváros nem rossz lehetőség. Lengyelországban Csercseszov megcsinálta, itt sem látok gondot. Sok légiós van a csapatban, most is beszél nyelveket, most megtanul egy kicsit magyarul. Szerintem az alkalmazkodással nem lehet gond. Vissza kellett volna térnie Legiába? Szerintem mindent mérlegelt, mielőtt döntést hozott. Valószínűleg több tényező is a Ferencváros mellett szólt”.

Andrej Szozin, labdarúgó-szakértő: „Ez a tökéletes választás a “növekedés” coachinghoz. Csercseszov Európa közepén lesz, a Bajnokok Ligájában játszhat egy komoly európai klubbal. A klubnak megvannak a maga hagyományai, ráadásul a pénzügyekkel minden rendben van. Láttuk őket a CSZKA ellen – a hozzáállást és az infrastruktúrát tekintve ott minden rendben van. Csercseszov a magyar bajnokság aranyérmét teszi a trófealádájába. El sem tudom képzelni, melyik oroszországi klub versenyezhetne a magyarok ajánlatával. A Spartaknak részesedése van olasz befektetőknél (olasz edzők) A CSZKA-ban, miután testnevelőtanárnak nevezték Stanislav Salamovicsot, nem jöhet szóba. Tehát Csercseszov további lehetőségei vagy a Shakhtar vagy a Dynamo Kijev. De a jelenlegi politikai helyzetben ez lehetetlen. Szóval sok szerencsét és címeket kívánok neki – ez a legfontosabb”.

Alekszandr Mosztovoj, a Szpartak egykori orosz válogatott játékosa részéről: „Csercseszov helyes döntése, hogy a Ferencvárosba megy. Először is, a csapat a bajnokság éllovasa, stabilitás van. Másodszor, ez a klub stabil résztvevője az európai kupáknak. Jelenleg ebben nagyon sok plusz van. Egyértelmű, hogy a magyar bajnokság nincs az első ötben, de így is a legjobb tízben van. Plusz a csapat Budapesten egy elegáns városban, fővárosban van. A választás kiváló. Tudjuk, hogy ha valaki a válogatotthoz kerül, az már pluszt jelent a további edzői karrierje szempontjából. Volt már ilyen példánk. Egy klubban edzhetsz, és senki sem ismer. Nevezd meg az olasz és a német csapatokat – senki sem fogja megmondani, ki edzi őket. A válogatott pedig mindig szem előtt van, és biztos vagyok benne, hogy a világbajnokság is szerepet játszott. Csercseszovnak már neve van. A Ferencváros most az első helyen áll, ilyen csapattal Csercseszov meg tudja ismételni korábbi lengyel sikerét. A csapat évről évre vezető pozíciót foglal el a bajnokságban. Sok szerencsét kívánok Sztaniszlavnak egy másik országban végzett munkájához”.

Roman Siroko, a Zenit Szentpétervár játékosa: „Szeretném, hogy Sztanyiszlav Salamovics a lehető legjobban mutassa meg magát. Azt hogy bajnok legyen, akárcsak az előző Legiás európai útja során. Ezek az én elvárásaim és kívánságaim. A Ferencváros a magyar bajnokság egyik éllovasa, rendszeres résztvevője az európai kupáknak. Talán jelenleg Csercseszovnak nem voltak ilyen lehetőségei itt, Oroszországban, ahol küzdhet valamiért, és európai kupákban játszhat. Megmutatja magát Magyarországon és még feljebb megy. Úgy gondolom, hogy Csercseszov választása helyes”.

Andrej Kancselszkij, az orosz válogatott egykori labdarúgója is kommentálta Csercseszov kinevezését: “A Ferencváros egy jó, nagy hagyományokkal rendelkező klub. És Magyarország a futballban is emelkedő pályán van. Korábban Rebrov is a klubnál dolgozott: bajnokok lettek, játszottak a Bajnokok Ligájában. Sztanyiszlav Csercseszov elfogadta a kihívást: most eredményt kell felmutatnia. Lehetne érdekesebb klubot vezetni? Igen, beszéltek is Törökországról, de nekem úgy tűnik, hogy a Ferencvárossal való lehetőség érdekesebb. A legfontosabb az európai színtér. Meg kell ismételni azt az eredményességet, mint korábban – emiatt választotta a Fradit. Csak sok szerencsét és még több szerencsét tudok kívánni. Tapasztalt edző, dolgozott a válogatottban, korábban pedig kluboknál is.

Dmitrij Gubernijev, a népszerű orosz sportkommentátor szerint az orosz válogatott egykori edzőjének minden esélye megvan arra, hogy a magyar csapatot méltó szerepléssel segítse az európai kupákban: “Csercseszov kiváló szakember! Minőségi futballt tud felépíteni a csapatainak. Ez a szerződés nagy kihívás lesz a számára. Nagyon jó érzés, hogy Európában nincsenek kétségek az orosz edzők képzettségével kapcsolatban. A Ferencvárosnál a bajnokságban minden a legnagyobb rendben, az első helyen állnak. Valószínűleg Csercseszovot inkább az európai kupa harcterén elért sikerek reményében választották. Szerintem sikerülni fog ez neki. Aggódni fogunk érte Oroszországból!