Az ünnepek közeledtével több jótékonysági akcióban is részt vettek clubunk sportolói, dolgozói.

Galéria: FTC

A H52 Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér régóta résztvevője Fradi SuLiga programunknak, amelynek részeként december 3-án a Lobogó Jégcsarnokba szerveztek jótékonysági korcsolyázást, ahová még klubunk kabalája, a Fradi Sas is ellátogatott, a gyermekek legnagyobb örömére.

A fogyatékossággal élő emberek világnapján, december 3-án megállapodást kötött egymással a Ferencvárosi Torna Club és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban. A szerződést a vendégek részéről Lengyel Lajos, az MSOSZ elnöke, valamint klubunk ügyvezető-alelnöke, Nyíri Zoltán írta alá. Az egyezség értelmében klubunk infrastrukturális és sportszakmai segítséget nyújt majd az MSOSZ részére.

Örömteli pillanat a számunkra, hogy a Magyar Speciális Olimpia Szövetséget mától hivatalosan is a partnereink között tudhatjuk – fogalmazott az aláírást követően az FTC alelnöke, Nyíri Zoltán. – A Ferencvárosi Torna Club a lehetőségeihez mérten minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a Speciális Olimpiára készülő sportolókat segíteni tudja létesítményei és a szakemberei révén. Természetesen a jelenlegi vírusidőszakban az elővigyázatosság az első, ezért a nagyobb közös akciókat, programokat később tudjuk elindítani. Addig is természetesen a Magyar Speciális Olimpia Szövetség kollégái, és az FTC kollegái a háttérben elkezdik a közös munkát, aminek a reményeink szerint az lesz az eredménye, hogy a Ferencvárosi Torna Club jelentős, a mindennapok során is érezhető segítséget tud nyújtani a fogyatékkal élő sportolók számára is.

Lengyel Lajos kiemelte: az egyik legszebb pillanat volt a Magyar Speciális Olimpia Szövetség eddigi történetében, hogy hazánk legnagyobb és legnépszerűbb klubjával köthetett megállapodást.

A megállapodás kiterjed minden olyan sportágra, ami a Ferencvárosi Torna Clubnál és a Speciális Olimpia Szövetségnél is megvan. Nyíri Zoltán úrral abban állapodtunk meg, hogy ez nem csak egy ünnepélyes aláírás, szeretnénk tartalommal megtölteni az egyezségünket. Természetesen ezt most nehézzé teszi a járványhelyzet, ám ettől függetlenül már megkezdődtek az egyeztetések arról, hogy minél több közös program, közös találkozó legyen az FTC versenyzőivel, edzőivel – folytatta Lengyel Lajos. – Hisszük és reméljük, hogy a Ferencvárosnál dolgozók tapasztalata hasznára fog válni a mi edzőinknek, valamint hogy az ép sportolók edzői egy kicsit jobban megismerik majd a fogyatékkal élők világát. Miután Magyarországon, éves szinten 21 sportágban közel 120 rendezvényt szervezünk, meg fogjuk találni a módját, hogy a Fradival közös programokat hozhassunk létre.

Fradi.hu nyomán.