Utolsó meccsük elmaradt Lengyelországban – csapatunk a válogatott szünet alatt is dolgozott, több fiatal is csatlakozott a kerethez.

Férfi jégkorong, felkészülési torna, Lengyelország, Bytom

1. mérkőzés: Magyarország 2-1 (hu.) Ukrajna
Beszámoló: MJSZ

A nemzeti csapat kapuját Arany Gergely őrizte.

2. mérkőzés: Magyarország 2-3 Lengyelország
Beszámoló: MJSZ

3. mérkőzés: Magyarország – Franciaország
A találkozó pozitív koronavírus-teszteredmény miatt elmaradt.

A Tüskecsarnokban Yul Hennelly másodedző vezetésével folytatódtak Erste Liga-csapatunk edzései.

Galéria: FTC jégkorong

A héten különleges pillanatok érkeztek el néhány fiatal fradista hokis életében: U21-es és U18-as csapataink három tagja is lehetőséget kapott, hogy együtt eddzen az első csapattal és megtapasztalja, milyen egy Erste Ligás együttes öltözőjének légköre. A már az előző idényben és idén is a felnőttekkel együtt dolgozó, 18. születésnapját nemrég ünneplő Földes László illetve a felnőtt keret mellett a legidősebb utánpótlás korosztályban is szereplő támadó, Komáromy Botond mellett ezúttal a Fradi U21-es csapatának két másik kapusa, Bocsor-Kovács Péter és Oláh Dávid, valamint az U18-as együttes védője, Pella Martin kapta meg a lehetőséget a bizonyításra.

Óriási megtiszteltetés ez, hiszen az ország legnagyobb klubjában játszhatunk együtt a felnőtt csapattal. De egyben elképesztően nagy kihívás is, mivel sokkal magasabb szintet képviselnek, mint a mi korosztályos csapataink – mondta el a pénteki edzést követően Bocsor-Kovács Péter. – Rendszeresen emlékeztetnünk kell magunkat, hogy egyáltalán nincs itt bérelt helyünk és folyamatosan a maximumot ki kell nyújtani, mert ezen a szinten egyből kitűnik, hogyha ezt nem így tesszük.

Földes László először 2020 októberében tűnt fel a felnőttek meccskeretében, amikor a koronavírus-járvány megtizedelte csapatunkat, Arany Gergely pedig hosszabb időre harcképtelenné vált. A most már 18 éves hálóőr az idei szezonban már hivatalosan is tagja az Erste Liga-keretnek is harmadik számú kapusként, az elmúlt mérkőzéseken pedig rendre ő helyettesítette cserekapusként a hosszabb ideje sérült Nagy Kristófot.

Természetesen még mindig, ennyi idő után is hatalmas dolog, hogy elmondhatom, ehhez a csapathoz is tartozom! Mindenki nagyon kedves, szerencsére a csapat nagy részét lassan két éve ismerem, szóval úgy gondolom, befogadtak a társak. Óriási élmény a meccseket belülről nézni, a többiek mozgását belülről figyelni. Úgy gondolom, ez egy nagyon jó motiváció a jövőre nézve is.

A fiatal kapus arra, hogy mennyire volt nehéz felvenni a felnőt csapattal a tempót, a következőképpen válaszolt.

Természetesen az első 2-3 hónapban még tényleg nagyon nehéz volt. Teljesen más dimenzióba kerültem, akkor még ráadásul csak U18-as voltam. Most már úgy gondolom, hogy valamennyire sikerült felvenni a ritmust. Természetesen teljesen más a színvonal az U21-es bajnoksághoz képest, de próbálok mindent megtenni.

Fradi.hu