Az Év Sportpillanatai közé is bekerült két clubunkhoz köthető esemény.

Az Év Sportolója

Pénteken elkezdődött az Év Sportolója-szavazás! Az idén nyolc kategóriában – az Év férfi sportolója, az Év női sportolója, az Év csapata (egyéni sportágak csapatversenye), az Év csapata (hagyományos csapatsportágak), az Év fogyatékos férfi sportolója, az Év fogyatékos női sportolója, az Év fogyatékos csapara, az Év edzője– lehet szavazni. A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége pénteken bejelentette a kategóriák 10-es jelöltlistáit.

Az Év női sportolója jelöltjei között találjuk az egyéniben olimpiai negyedik, négyesben olimpiai bajnok, párosban olimpiai harmadik és világbajnok kajakozónkat, Kozák Danutát.

Az egyéni sportágak csapatversenyének listájára felkerült a Kozák Danutával felálló női kajak kettes (olimpiai bronzérmesek), az ugyancsak a Kozák Danutát soraiban tudó női kajak négyes (olimpiai bajnokok), valamint a három FTC-sportolót, Krueger John-Henryt, Liu Shaoangot és Liu Shaolin Sándort felvonultató rövidpályás gyorskorcsolya váltó (világbajnoki ezüstérmesek) is.

A hagyományos csapatsportágak között szerepel a férfi vízilabda-válogatott (olimpiai bronzérmes), a férfi labdarúgó-válogatott (Eb-résztvevő), az FTC-Telekom férfi vízilabda-csapata (Bajnokok Ligája 2. helyezett), a női kézilabda válogatott (olimpiai hetedik), valamint a női vízilabda-válogatott (olimpiai bronzérmes).

Az Év edzője kategóriában egy ferencvárosi vonatkozású trénerre szavazhatnak a sportújságírók: a kötöttfogású birkózóválogatott vezetőedzőjére, a Ferencvárosi Torna Club birkózó szakosztályát irányító Sike Andrásra.

A kategóriák első három helyezettjét december 28-án, kedden ismertetik, a győztesek személyére pedig a január 6-án, a 64. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán derül fény.

A gálának a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is a Nemzeti Színház ad otthont. A szervezők korábbi bejelentése szerint – amennyiben ezt az akkor érvényben lévő szabályok lehetővé teszik – nézők előtt rendezik meg.

A jelöltek teljes listáját ide kattintva olvashatjátok.

Az Év Sportpillanata

A Slavia Praha öngólja a Ferencváros elleni BL-selejtezőben – a BL-selejtezők harmadik körében Kacharaba olyan szerencsétlenül adott haza, hogy a labda egy göröngyön megpattanva átpattant a kapus lába felett. A Fradi később még egy gólt szerzett, így belefért az idegenbeli egygólos vereség is.

A női kajaknégyes olimpiai győzelme – a Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Bodonyi Dóra összetételű hajó a középfutamban kissé meglepődött az ellenfelek tempóján, a döntőben aztán eddigi legjobbjukat nyújtották és zsinórban harmadszor bizonyultak a legjobbnak.

Az összes jelölt sportpillanatot, valamint a közönségszavazást ide kattintva találod.

Fradi.hu, MSÚSZ, M4 Sport nyomán.