Az is kiderül a cikkből, hogy mi a gátja a megegyezésnek az orosz mesterrel. Nem, nem a kóla az.

Az, hogy ki lehet a befutó, anyagi kérdés (is), hiszen úgy kell trénert szerződtetnie az NB I-ben második helyen álló gárdának, hogy közben Stögernek még végkielégítés jár. A Blikk úgy tudja, az „előd” körülbelül 15 millió forintos havi fizetését tudják felajánlani a zöld-fehérek az új edzőnek. Éppen a pénz lehet az akadálya, hogy az Oroszország válogatottját szövetségi kapitányként a 2018-as világbajnokságon a nyolc közé vezető Sztanyiszlav Csercseszov hazánkba költözzön. Ugyanis havi 200 ezer eurót (73,2 millió Ft-ot) keresett eddig, s körülbelül a háromszorosát kéri annak az összegnek, ami az FTC ajánlatában szerepel.

Csercseszov kemény kezű, amolyan korbácsos szakember, vasfegyelem és szigor van nála az öltözőben. Biztos vagyok benne, hogy megállná a helyét a Ferencvárosnál, de megkéri a munkájának az árát. Persze, a Bajnokok Ligája szereplés lehetősége még neki is csábító lehet – jellemezte az edzőt oroszországi informátorunk.

Egyelőre nem mondott nemet az ajánlatra, ugyanakkor az is igaz, a másik három jelölttel valószínűleg könnyebb megegyezni. Az olasz Eusebio Di Francescónál már a nyáron járt a Fradi küldöttsége, ám akkor a Hellas Veronát választotta a magyar bajnok helyett. Azóta viszont nincs állása, abszolút mellette szól, hogy rendkívül szigorú és szakmailag is felkészült, a hátránya az, hogy nem beszél angolul, így a kommunikáció a Fradi öltözőjében nehézkes lenne.

A holland Alfred Schreuder legutóbb a spanyol Barcelona másodedzője volt. Vezető trénerként kevés a tapasztalata, inkább segítőként dolgozott, s bár modern gondolkodású, tanult emberről van szó, hasonló mentalitású, mint a Fradinál 2012-ben és 2013-ban dolgozott munkamániás honfitársa, Ricardo Moniz. Nagy kérdés, megállná-e a helyét egyedül az FTC-nél.

A norvég Erling Moe jöhet még szóba: a Molde alkalmazottját sokra tartják hazájában, aranyérmet nyert a csapattal, a klubja el is engedné, viszont még soha nem dolgozott külföldön.

A Ferencvárosnak azért (is) rendkívül fontos az NB I megnyerése, mert a Bajnokok Ligája első és második selejtezőjében kiemelt lenne. Vagyis papíron gyengébb ellenfeleket kapna, s ha azokon túljutna, már biztos lenne a többmilliárdos bevétellel kecsegtető Európa-konferencialiga csoportköre.

forrás: blikk.hu