A Dél-Korea elleni sikerrel fejeztük be a világversenyt.

Női kézilabda, világbajnokság, középdöntő, III-as csoport, 3. mérkőzés
Dél-Korea 28-35 (15-18) Magyarország
Fradista gólok: Márton 6, Kovács 2

Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ, NSO
Galéria: MKSZ, MTI
Összefoglaló: M4 Sport
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Bíró Blanka

A maximumot akartuk kihozni az utolsó két meccsből, mert tudtuk, a gólkülönbségnek is lehet szerepe. Örülök, hogy sikerült minél többet tenni közé ezeken a meccseken. S a dán meccs után hoztuk az utolsó két sikert. Az önbizalmunkon kellett sokat dolgozni. Bátorítani az embereket, hogy csináljuk, csináljuk tovább. Ne lógassuk az orrunkat azért, mert volt egy-egy hiba. Most ez van, tanulnunk kell a hibákból, hogy a kulcsmeccseken, a dánok és a németek elleni szituációkat minél jobban tudjuk lejátszani. De az ember a saját bőrén tanul a legjobban. Reméljük, hogy jövőre jobb lesz. A német meccsig megyek vissza, ott küzdöttünk, hajtottunk, a végén egy góllal jobban jöttek ki belőle. Ha az a meccs másként alakul, más a vébé teljes forgatókönyve. De a sportban nincs ha… Most még csalódottan indulunk haza, mert azt gondolom, jóval több lett volna ebben az egészben. De ez volt most a magyar válogatott, ennek kellett helytállnia.

Márton Gréta

Úgy voltunk vele, ez az utolsó mérkőzésünk, szeretnénk megmutatni, hogy van bennünk kraft, tudunk harcolni a végletekig. Sajnálom, hogy így kellett búcsúznunk, de az utolsó meccsen tényleg mindent megtettünk. Nagyon szerettem volna jól játszani, szerettem volna felvenni Nadine szerepét, szerettem volna biztos pont lenni a szélen, hogy a lányok bízzanak bennem. Örülök, hogy jól jöttek ki a lövések, hogy védekezésben is voltak jó megmozdulásaim, de sokat kell még fejlődnöm – azon leszek, hogy a jövőben még jobb teljesítményt nyújtsak. Sosem tudjuk meg, hogy sérülések nélkül mi lett volna. Hiányzott a rutin, kellett volna olyan ember, aki védekezésben és támadásban is vezér. Bíró Blanka nagy segítséget adott nekünk mint csapatkapitány, bízom abban, hogy idővel minél többen tudják majd felvenni ezt a vezérszerepet. Vegyes érzésekkel utazunk haza. Örülök a négy győztes meccsnek, de a két vereség fájó. Azokból tanulni fogunk, és a jövőben szeretnénk megverni őket is.

Golovin Vlagyimir

Nehezen indult a mai találkozó, de erre fel voltunk készülve. Az első játékrészben nagyon tetszett Háfra Noémi játéka, volt egy időszak, amikor tulajdonképpen ő tartott minket meccsben. Szintén tudtuk, hogy az ellenfél el fog fáradni, amint nagyobb lesz a különbség, amikor elkezdett belecserélni az ellenfél szövetségi kapitánya és pihentetni az első sorát, akkor egyre jobban el tudtunk lépni. A világbajnokságot követően sok mindent kell majd elemezni, a szakmai stábbal a csapat és a játékosok teljesítményét is kiértékeljük majd, a torna befejezése után komoly tapasztalattal bírunk majd.