Pólósaink megvédték címüket a sorozatban – jöjjenek az aranyszavak!

Férfi vízilabda, Magyar Kupa, Final4, döntő
Ferencváros 12-9 Szolnoki Dózsa
Negyedek: 3-3, 3-2, 1-2, 5-2
Gólok: Vámos 3, Fekete 2, Varga 2, Vigvári 2, Damonte 1, Jansik 1, Merkulov 1

Beszámoló: Fradi.hu
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Jansik Szilárd

A Szolnok előtt emelem kalapomat, mert tegnap amit mutattak az OSC ellen, minden erejüket mozgósították, mínusz két emberrel, és lehet mondani, hogy a végére az OSC-t simán megverték. Itt is a harmadik negyedig döntetlen volt vagy vezettek. Bíztunk benne, hogy a végét jobban fogjuk bírni, mert náluk volt két hiányzó, nekünk hosszabb a sorunk. Ez így is lett, be tudtuk bizonyítani, hogy a végén jobban bírjuk. és végül is ma örülünk, de megyünk tovább, mert holnap már utazunk tovább Barcelonába, ott egy, a továbbjutás szempontjából élet-halál mérkőzésünk lesz.

Varga Dénes

Alapvetően jól játszott a Szolnok, mindent megtett azért, hogy meg tudja nyerni ezt a mecset. Sokszor zavarba hoztak minket és úgy látszik, hogy minket még mindig zavarba lehet hozni, sajnos. Azt akarom mondani, hogy lőtt olyan gólt a Szolnok amit szerintem nagyban mi ajándékoztunk nekik. Lőttek bravúros dolgokat is, de az meg döntőben mindig kell. Ennek tükrében azért nagyon örülök, hogy végül sikerült behúznunk, illetve van egy személyes dolog is, az, hogy utoljára az EB-n örülhettem a pódiumon csapattal, úgy, hogy előtte a vízben hozzátettem valamit, mert kimaradt a kupa illetve bronzért mentünk a bajnokságban. Érdekes módon a BL final eight-ezüstérem az elillant, senki nem nagyon foglalkozott vele. Úgyhogy ez a győzelem megint egy kicsit visszazökkent abba az érába, amikor sokat nyertünk, úgyhogy jó érzéssel tölt el.

Vámos Márton

Klasszikus döntőt láthattak a nézők. Talán mi voltunk egy kicsit az esélyesebbek. Már csak azért is, mert két fontos játékosuk hiányzott. Ebből látszik, hogy nincs olyan, hogy papírra leírod a neveket és akkor nyersz, hanem bármi lehet, főleg, ha egy döntőt játszol, akkor nincsenek esélyesek, mindenki tud szoros mérkőzést játszani, sőt akár nyerni is. Boldog vagyok és úgy gondolom, hogy ennek a csapatnak a tagjai, annak ellenére, hogy nagyon sok új játékos lett, nagyon hamar egymásra találtak és nagyon hamar adaptálódni tudott a játék képe.

Varga Zsolt

Láttam a fáradtság jeleit, hiszen sorozatterhelésből jöttünk, rendkívül sok nehéz mérkőzést játszottunk, és ez is kifejezetten nehézzé vált. Azonban a végén koncentráltak tudtunk maradni, a lőtt góloktól pedig megnyugodtunk. A védekezésünk stabillá vált, Vogel Soma védései is jöttek, ettől új lendületet kapott a játékunk, így tudtuk megnyerni a meccset. Nagyon szeretnék gratulálni a játékosaimnak, mind a fiatalabbaknak mind pedig az idősebbeknek, mert maximálisan kivették a részüket a mai, a tegnapi illetve az egész kupasorozatban az egész játékból. Bízom abban, hogy az a munka amit az elmúlt hónapokban elvégeztünk erőt fog adni, hogy amit a továbbiakhoz, kitartást, új lelkesedést, hiszen eljutottunk idáig, tudtunk egy kupát nyerni. Messziről indultunk, ebben az évben már lettek jó eredményeink, lettek olyanok is, amik egy picit hagytak hiányérzetet, például a Kragujevac-meccs, de összességében azt gondolom, hogy amennyire átalakultunk, amennyire más lett ez a csapat – én nagyon büszke vagyok a játékosaimra.

Madaras Norbert

Nehéz volt, valahogy benne volt ez is, hogy ilyen nagyon nyögvenyelős lesz, de azt gondolom, hogy ott 6:3-nál, ott mi hibáztunk, én kimondom, főleg védekezésben, és utána ebből nem tudtunk nagyon megújulni, egy-másfél negyed kellett hozzá, hogy elöl jók legyünk. Mentünk, csináltuk, olyan igazi kupadöntő volt ez.

Bővebben: NSO, VLV

Az FTC Magyar Kupa győztes férfi vízilabda csapata a 2021/2022-es szezonban