Német lapszemle.

Megvan az első vereség: a Leverkusen “B”-ből hiányzott a hatékonyság Budapesten” – olvasható a Kicker honlapján, ahol a szerző kiemeli, hogy a Fürth elleni 7-1-es bajnoki győzelmet követően csak Tapsoba és Palacios maradt a Leverkusen kezdőcsapatában. Azt írják, hogy a Kossounou figyelmetlenségéből adódó Tokmac-helyzet után a Bayer uralta a játékot, de a német csapat csak kínlódott a támadóharmadban. A fordulás után szerintük a Leverkusen már túl sok teret adott a hazaiaknak, különösen középen, majd Laidouni a hajrában “sokkolta a Leverkusent”, miután a védők nem voltak túl éberek a rövid kapufánál.

A vereség nem fájt, mert ezen a mérkőzésen már nem volt miért játszani” – írja a sportbuzzer.de, amely természetesen szintén arra helyezte a hangsúlyt, hogy Gerardo Soane vezetőedző erősen rotált ezen az EL-meccsen.

Csőd Budapesten. A Bayer kétszer is betalált, mégis kikapott 1-0-ra” – írja a Bild. A portál hozzátette, a vereség bosszantó, de szerencsére következmények nélküli a Leverkusen számára. További keserűség a németeknek, hogy a csereként beálló Jeremie Frimpong nem sokkal a vége előtt megsérült egy csúnya rúgás után. A Bild külön kiemelte, hogy teljesen felesleges és oda nem illő volt, ahogyan a korábbi kölni edzőt, Peter Stögert szidták (a portál szerint a “Hurensohn”, azaz “k…a anyád” kifejezést használták) az idegenbe elutazó Bayer-szurkolók.

Ajándék Stögernek: a Bayer “B” kikapott az utolsó csoportmeccsen” – írja a Freiepresse, amely hangsúlyozza, a Bayer Leverkusen már biztosította a továbbjutást és a csoportgyőzelmet, ennek ellenére ez a vereség kiábrándító. Megjegyezték, hogy a Bayer játékosai lehajtott fejjel hagyták el a pályát a meglepő vereség után. Kritikusan ír a portál, szerintük a B-csapatból számos játékos nem élt a lehetőséggel, valamint a helyzetet tovább rontotta, hogy a hátvéd Jeremie Frimpong bokája a hosszabbításban, egy Marijan Cabraja által elkövetett kemény és felesleges szabálytalanságnál megsérült – egy órával a 21. születésnapja előtt.

Egy idegesítő vereség, aminek szerencsére nincsen következménye” – áll a Sport Bild hasábjain. A német lap kiemeli, a vendégek két – meg nem adott – gólt is szereztek, mégis a Ferencváros nyerte a mérkőzést. Hozzáteszik, a gyógyszergyáriak már az 5. fordulóban biztossá tették csoportelsőségüket, így Gerardo Seoane bátran kísérletezhetett a csapat összeállításánál. Szerintük a B04-et az elpuskázott helyzetei miatt büntették meg az első győzelmüket arató zöld-fehérek.

Csakfoci, NSO