Aissa Laidouni, Botka Endre és Dibusz Dénes értékelt a Bayer Leverkusen elleni győzelem után.

Aissa Laidouni

Sok szögletvariácót gyakoroltunk a meccs előtt. Örülök, hogy sikerült betalálnom, mert fontos volt a csapatnak, hogy győzelemmel zárjuk a sorozatot. Harcoltunk, ugyanazzal a mentalitással álltunk ki, mint mindig. Fontos volt, hogy valamit visszaadjunk a szurkolóknak, akik sosem hagytak cserben minket. Ez egy más szint, a Bajnokok Ligája után a második legerősebb sorozat. Mindent bele kellett adnunk, küzdenünk kellett. Remek volt megélni ezt a csodás hangulatot.

Botka Endre

Ezen a meccsen mindenki megértette, hogy tartozunk a szurkolóknak a jó eredménnyel. Eddig a szerencse sem volt velünk, de ma éreztem az elejétől, hogy meglesz a jó eredmény és örültem, hogy mindenki jól állt hozzá a meccshez. Tudtuk, hogy nagyon nehéz csoportba kerültünk. A legtöbb meccsen partiban voltunk, de aztán hibáztunk. A mai három pont a sebeket picit gyógyítja. Szerezhettünk volna korábban is pontokat, nagyon fájt volna, ha pont nélkül zárjuk a meccset. Elkezdtünk a végén fáradni, egyre több terület nyílt köztünk, a megszerzett gól jókor jött, friss energiákat adott és rendeztük a védekezésünket. Nagyon sokat dolgoztunk a mai győzelemért, nagyon boldog vagyok, hogy kijött ez az eredmény, bennünk volt korában is.

Dibusz Dénes

Arról beszélgettünk, hogy jó lenne végre úgy zárni a meccset, hogy a védéseket, amiket sikerül hozzátenni, eredményre vezessenek, és pontokat szerezzünk. Örülök, hogy a végén a magunk javára tudtuk fordítani a mérkőzést. Nagyon szerettünk volna szépen búcsúzni. Maga a csoportkör nem alakult olyan jól, annak ellenére, hogy valószínűleg ez a negyedik hely a realitás. Ugyanakkor több is lehetett volna ebben, mert az előző meccseken mindig adódtak olyan szituációk, hogy gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek. Most nem követtünk el szarvashibákat, és ha el is adtuk a labdát, valaki mindig odaért és besegített. A győzelem szép zárása a csoportkörnek, végre nemzetközi kupában hazai pályán megtörtént, és ez szépségtapasz. Nem játszott rosszul a Leverkusen, de beszéltünk róla, hogy az összeszokottság hiányozhat náluk. Ezt próbáltuk kihasználni, az első félidőben volt egy-két hibájuk, amelyből gólt szerezhettünk volna, ha jobban megoldjuk a végét. Próbáltunk egységesek maradni, és bíztunk abban, hogy lesz lehetőségünk. Szerencsére a végén sikerült.

Kivonat: NSO, Origo