Azért nem távozna mindenáron nyáron igazolt csatárunk.

A Belgiumi Francia Közösség Rádió és Televíziója, az RTBF közszolgálati csatorna kiemelten foglalkozott Ryan Mmaee sorsával a Ferencvárosnál, kiemelve, hogy bár a Belgiumban született marokkói válogatott csatár nevelőklubjánál, a Standard Liége-nél nem tudott befutni, úgy tűnik, testvérével, Samy-vel együtt révbe értek Magyarországon.

A csatár kapcsán kiemelik, hogy 26 FTC-mérkőzésén 13 gólja és 9 asszisztja van, szerepelt a BL-ben és az EL-ben is, míg a válogatottban 7 találkozón 4+4 a mérlege.

Ryan Mmaee a lap szerint így jó úton jár afelé, hogy magasabb szinten is kipróbálja magát. Ez akár lehet a belga élvonal is, amelyre nem mondana nemet a támadó, de csak topcsapatban tudná elképzelni magát – és azt is elárulta, miért.

Amikor az RTBF megkérdezte, visszatérne-e Belgiumba, a 24 éves támadó így felelt:

Ez egy trükkös kérdés… soha nem tudhatod, mit hoz a jövő. Az biztos, hogy ha belekóstolsz az európai klubfutballba, a nemzetközi kupákba, akkor minden évben szeretnél azon a szinten, a legjobb csapatok ellen szerepelni. Összességében nyitott vagyok az ajánlatokra, nem zárnék ki semmit, mert nem lehet előre kiszámítani, mi történik majd – fogalmazott Mmaee, aki nyáron igazolt a ciprusi AEL Limasszoltól a magyar bajnokhoz, amellyel csütörtök este, a Bayer Leverkusen ellen lesz még egy fellépése az Európa Liga csoportkörében.

Ahogy tehát Mmaee is említette, a csatár maradása mellett (és a váltása ellen) szól egyértelműen, hogy a Fradi most már zsinórban harmadik éve végigfutballozza az őszt Európában, azaz rendszeres szereplőnek mondható már a nemzetközi kupaporondon és a főtáblákon.

forrás: csakfoci.hu