Katrin izomsérülést szenvedett el. Angela Malestein Svédország ellen (31-31) sem volt még ott Hollandia keretében. Itana Grbic három gólt lőtt Franciaországnak, de ez sem volt elég Montenegrónak a pontszerzéshez (23-19).

Klujber Katrin 28 lövésből elért 20 góljával (71 százalékos hatékonyság) messze a legeredményesebb játékosunk. Úgy jutott el eddig, hogy a németek ellen már az első percekben combsérülést szenvedett, és kivált a játékból. Az egy góllal elvesztett csoportmeccsünk után láthatóan maga alatt volt, a társai próbáltak lelket önteni belé.

Sajnos szerdán biztosan nem szerepelhet, azt pedig majd meglátjuk, milyen állapotban lesz a pénteki meccs előtt” – nyilatkozta Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a Kossuth Rádiónak. A szövetség az esti órákban annyit közölt, Klujber szerdai játékára kevés esély van.

Jól vagyok, szerencsére nem komoly a sérülésem, amit tudunk, megteszünk azért, hogy tovább tudjam folytatni a vébét – válaszolta már Klujber a magyar újságírók gyűrűjében a sajtófélórán az FTC jobbátlövője. – Ahogy felugrottam a meccs elején, meghúztam a hajlítómat, de nincs nagyobb baj, a későbbi játékom a további kezelések függvénye.

Mint elmondta, azért is volt annyira elkeseredve a lefújás után, mert minden rossz egyszerre esett meg.

Nagyon az elején történt az eset, és utána nem tudtam segíteni a csapatnak, a végén meg egy kihagyott hetesem is volt. Persze legfőképpen az eredmény szomorított el – folytatta. – Már lezártuk magunkban a történteket, és előre nézünk, szeretnénk jó meccset játszani a dánokkal. A németek ellen látott harcos hozzáállásra lesz szükség.

Korábban előfordult, hogy a válogatottba nem tudta átmenteni a klubjában látott formáját, ezúttal viszont az első két találkozón a csapat erőssége volt, bátran és színesen fejezte be az akcióinkat.

Vovával már a junior-világbajnokságon is együtt dolgoztam, ott is felszabadultnak éreztem magam, ilyenkor mindig jobban megy a játék” – reagált a felvetésre. Már a németek ellen pályán töltött első pár percben is többször megesett, hogy nem tudott a rövid oldalon sem lejönni cserébe, hanem inkább fennmaradt védekezésben. Ez egy állandó döntési helyzet a számára:

Nem kockáztatjuk a rossz cserét a hármas védővel, hogy ne érjen be, és abból könnyű gólt kapjunk lerohanásból. Inkább én szaladok vissza, de mivel így nem olyan magas a fal, kijövök zavaróba” – magyarázta, majd elárulta azt is, nem vett ki olyan sokat belőle az első két mérkőzés, a húzódása egy szerencsétlen eset következménye, amely bármikor előfordulhatott volna.

Bíró Blanka a csehek ellen rápihenhetett a német meccsre, ahol kimagaslóan védett, 14 hárítással (37 százalék) zárta a találkozót, főszerepet vállalva a felzárkózásunkból. Sajnos támadásban túl sok technikai hibát követtünk el ahhoz, hogy meglegyen a pontszerzés. A 27 éves kapus a válogatott csapatkapitánya is, szerinte nem áll tőle távol a vezérszerep.

Ez belülről jön, a Fradiban is mindig ott próbálok segíteni, ahol kell. A kapuból igyekszem tűzben tartani a csapatot, a falban levőknek is sokat számít a segítség védekezésben, és ezáltal én is jobban bele tudom élni magam a mérkőzésbe. Magával értetődő volt, hogy a válogatottban vállalnom kell a vezérszerepet. Tomori Zsuzsanna hiányában a fiatalabb játékosoknak jól jön az iránymutatás, próbálok ennek eleget tenni.

A hétfői vereség után például mindenkivel meg kellett értetni, ez csak egy meccs volt, és hamar itt a javítási lehetőség. A buszút arra is jó volt, ha valakiben még maradt gondolat a német mérkőzéssel kapcsolatban, azzal előjöhetett, de miután a játékosok megérkeztek Barcelonába, már csak a dánokra koncentrálnak.

Igyekszem mindenkihez támogató jelleggel hozzászólni. Magamról is tudom, ha nem megy a játék, azzal nem használnak nekem, ha erre felhívják a figyelmemet. A később csatlakozó Szöllősi-Zácsik Szandra is hasonló típus, a jót emeli ki, ennek a csapatnak ilyen emberekre van szüksége.

Az majd csak szerdán dől el, jól jártunk-e azzal, hogy egyből a legerősebb középdöntős ellenféllel, Dániával kezdünk.

Ami történik, azt magunknak csináltuk – ismerte el az FTC játékosa. – Az elmúlt három meccsen alakítottuk ki a következő három meccs programját, ezzel kell együtt élnünk. A legfontosabb, hogy csökkentsük a technikai és taktikai hibák számát, mert azt a németekhez hasonlóan a dánok is megbüntetik. Ők is futós csapat, a visszarendeződés újra kulcskérdés lesz. Védekezésben folyamatosan léptünk előre a két, franciák elleni találkozótól kezdve, folytatnunk kell ezt az utat.

NSO