Klujber Katrin megsérült – két pontot viszünk a középdöntőbe. Ahol Dániával, Dél-Koreával és Kongóval mérkőzünk majd meg.

Női kézilabda, világbajnokság, csoportkör, E-csoport, 3. forduló
Németország 25-24 (14-9) Magyarország
Fradista gólok: Bölk 3, Stolle 1 ill. Márton 4, Zácsik 4, Klujber 2

Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ, NSO
Galéria: FTC kézilabda, MKSZ, MTI
Összefoglaló: M4 Sport
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Bíró Blanka

Sokkal több volt a mérkőzésben részünkről. Sok technikai, taktikai hibát vétettünk és ezt a németek nagyon jól kihasználták, főleg a második félidőben. Nagyon nagyot harcoltunk, de csalódott vagyok, mert azért örültem volna, ha a németeket is magunk mögött tudjuk a csoportban. Tanulunk ebből a meccsből, és nagyon remélem, hogy a középdöntőben azt a küzdőszellemet tudjuk majd mutatni, ami ma is jellemezte a csapatot, s legközelebb a végjáték majd nekünk kedvez. Örülök a jó teljesítményemnek, ám a győzelemnek jobban örültem volna. A német együttes nagyon fegyelmezett volt, küzdött, hajtott és ebből profitált. A középdöntőben építhetünk erre az összecsapásra, a pozitívumokat minden találkozóból igyekszünk továbbvinni, a hibákból tanulni.

Márton Gréta

Hektikus meccs volt, végig fej fej mellett haladtunk, mindkét csapat nagyon akarta a győzelmet, a végén azonban nem a mi javunkra fordult a kocka. A szünetben sokat beszéltünk róla, miként lehetne fordítani, kaptunk is kapitányi instrukciókat, és azokat próbáltuk is követni. Úgy érzem, türelmesek is voltunk, de sajnos támadásban sokat hibáztunk és ezek megbosszulták magukat. Annak örülök, hogy a helyzeteimet sikerült belőni, ám a győzelemnek sokkal jobban örültem volna. Ettől a vereségtől nem dől össze a világ, tudjuk, hogy van javítanivalónk, és készülünk a következő ellenfelekre, azon leszünk, hogy jól játsszunk és ennél sokkal jobbak legyünk.

Zácsik Szandra

Nem titok, el volt törve az orrom. Kaptam egy speciális maszkot, azt mérkőzésen nem lehet felvenni, de edzeni már tudtam benne. Miután pályára kerültem, minden félelmemet elfelejtettem, és csak a meccsre koncentráltam. Már nagyon vártam, hogy játszhassak a vébén, csalódott vagyok a végeredmény miatt. Mínusz ötről visszajöttünk, ott volt a kezünkben, hogy nyerjünk. Sajnos túl sok technikai hibát vétettünk, amelyekből a németek le tudtak minket rohanni. A fejeket fel kell emelni, mert jönnek a dánok. Ugyanilyen kemény mérkőzésre számítok, amiből remélem, már mi fogunk kijönni győztesen. Nincs idő lógatni a fejeket, mert akkor feltett kezekkel is felmehetnénk a pályára.

Golovin Vlagyimir

A technikai hibák és a labdaeladás volt a döntő faktor a mai mérkőzésen, 19 labdát adtunk el, ez rengeteg, és az, amit eddig is tudtunk, hogy minden eladott labda öngól, az ma be is bizonyosodott. Szerintem sok mindent sikerült megvalósítanunk abból, amit megbeszéltünk, de ez a hibák mellett nem volt elegendő ma, és még szerencsénk sem volt. Sajnos nem sikerült kiszolgálni az ideutazó lelkes közönségünket, de dolgozunk a hibáinkon. Én büszke vagyok erre a válogatottra.