Több Fradi témájú kötet is ott lehet a fa alatt.

Albert 80 – Az egyetlen magyar aranylabdás hagyatéka (FradiShop)

Albert Flórián életművét az FTC az „Albert 80 – Az egyetlen magyar aranylabdás hagyatéka” című kiadványban foglalta össze. A 183 oldalas magyar és angol nyelvű könyv közel 50 tárgyon keresztül mutatja be Albert Flórián pályafutását, emberi és sportemberi nagyságát kezdve az általános iskolai igazolványtól egészen a rádiójáig, ami legutolsó éveiben mindig a közelében volt, vagy éppen házassági jegygyűrűjéig, edzői sípjáig, személyi igazolványáig, a szurkolóktól kapott ajándékokig, az utolsó keresztrejtvényig… A könyvben megtalálható az olimpiai bronzérem, a Vásárvárások Kupájának trófeája, és természetesen az 1967-ben elnyert aranylabda is. Az „Albert 80” kiadvány eddig nem közölt fotókat is publikál Albert Flóriánról – a családi archívumból három olyan fotó került elő a „Császár” líbiai edzősködéséből, amit a szurkolók még nem láthattak.

Almafák – futballmesék apákról és fiúkról (InverzMédia)

A hazai- és világfutball családi összefonódásai, híres labdarúgódinasztiák elképesztő történetei, az apa-fiú rivalizálások eddig elmeséletlen epizódjai – a magyar sportújságírás két legendájától, Dénes Tamástól és Lakat T. Károlytól. A remek könyvből nem csak azt tudhatjuk meg, hogy mit rejt a hazai és nemzetközi futballdinasztiák családi élete, milyen nehézségekkel küzdöttek az apák nyomdokaiba lépő fiúk, hanem a művészvilág olyan ismert alakjainak futballista őseiről is olvashatunk, mint Keveházi Gábor, Zsigmond Vilmos vagy Kautzky József. Többszáz életrajzot dolgoztak fel a szerzők a tőlük megszokott olvasmányos, mégsem bulvár stílusban, mindezt remek, sokszor eddig ismeretlen anekdotákkal fűszerezve. Több korosztálynak is remek karácsonyi ajándék.

A fejezetcím, ami nekünk a legérdekesebb:
ALBERT CSALÁD – Az este, amikor a fiát nézve az aranylabdás apa szeméből patakzani kezdtek a könnyek

FTC Évkönyv 2021 (FradiShop)

A decemberben jubileumi, tizedik alkalommal megjelenő FTC Évkönyv ezúttal is összefoglalja a mögöttünk hagyott esztendőt a Ferencvárosi Torna Club szempontjából, de kitér olyan világeseményekre is, mint például a labdarúgó Európa-bajnokság, vagy éppen az olimpiai és paralimpiai játékok. De természetesen a könyvből nem hiányozhat a férfi labdarúgók Bajnokok Ligája-, és Európa Liga-csoportköre, 32. bajnoki címe, a női kézilabdázók aranyérme, az atléták történelmi csapatbajnoki címe, az egyéni sportolók Európa-bajnoki, világbajnoki címei. A közel 200 db fotót tartalmazó kiadványt a vásárlók a megszokottak szerint 2021-ben is személyes üzenettel, dedikálva rendelhetik meg. Az előrendelés november 19-étől december 5-éig tart, ez idő alatt a férfi labdarúgók, a női labdarúgók, a férfi vízilabdázók, a női kézilabdázók és a férfi jégkorongozók játékosainak és vezetőedzőinek aláírásával, személyre szabott üzenettel kérhetik a kiadványokat.