Schatzl Nadine gyorstesztje lett pozitív, mellette Lukács Viktóriát is izolálták – ma este a szlovákok ellen kezdünk a világbajnokságon.

Változás a magyar válogatott keretében – Szerdán megérkezett Spanyolországba a világbajnokság helyszínére és csatlakozott a magyar válogatotthoz Szöllősi-Zácsik Szandra. Pozitív koronavírus-teszt miatt viszont még a rajt előtt cserélni kényszerül az együttes. Schatzl Nadine szerdai gyorstesztje pozitív eredményt hozott, így a játékos PCR-teszteredményének megérkezéséig elkülönítésre került. A magyarországi tartalékok közül Fodor Csenge szerdán elutazik Spanyolországba és csatlakozik a válogatotthoz. Szintén izolálásra került Lukács Viktória, miután a pozitív teszteredményt hozó csapattársa közvetlen kontaktjának számít, ő negatív PCR-eredmény esetén csatlakozhat újra a csapathoz. A többi játékos és a szakmai stáb tagjainak gyorsteszt-eredménye negatív, így a szabályok szerint folytathatják a felkészülést a december 2-án 20:30-kor kezdődő, Szlovákia elleni világbajnoki rajtra.

Golovin Vlagyimir

Nagyon komoly munkát kell letennünk az asztalra. Persze szerencsésnek is kell lennünk, emellett az akarat is nagyon fontos lesz. Ha ez megvan, akkor lehet beszélni a taktikáról, az előzetesen megbeszéltek betartásáról. A lényeg, hogy nagyon akarni kell, és játszani az előre eltervezett játékunkat. Aminek nagyon örülök, hogy bármennyire is nehéz volt az olimpiai bajnok franciák elleni találkozó, bármekkora különbség is alakult ki a két csapat között, nem adtuk fel, végigküzdöttük ezt a hatvan percet. A második félidőben egy kicsit felszabadultabban játszottunk, védekezésben és támadásban is nagyon szép dolgokat csináltunk. Így, hogy egy fiatal csapatról beszélünk, meg kell ragadni, ki kell emelni azt, ami jól sikerült, és abba az irányba kell menni. Bízom benne, hogy egyre stabilabbak leszünk.

MKSZ, M4 Sport