A válogatott volt szövetségi kapitányát menesztette a berlini csapat.

A jelenlegi helyzet részletes elemzése után a Hertha vezetősége úgy döntött, hogy azonnali hatállyal felmenti Dárdai Pált az első csapat vezetőedzői pozíciója alól” – olvasható a berlini klub közleményében, amely megjegyzi, a magyar szakember két segítője, Andreas Neuendorf és Admir Hamzagic is távozik a kispadról.

Arról nincs hír a Hertha honlapján, hogy Dárdai Pál továbbra is a klub alkalmazásában marad-e és visszatér-e a korosztályos együttesekhez.

Dárdait a török-német Tayfun Korkut követi a Hertha vezetőedzői posztján. A 47 éves szakember megbízatása az idény végéig szól.

Köszönetünket fejezzük ki Dárdai Pálnak a munkájáért. Az előző idényben nehéz helyzetben vette át a csapat irányítását és kihívásokkal teli körülmények között bent tartotta az első osztályban. Tayfun Korkut kinevezésétől azt várjuk, hogy az együttes új impulzusokat kap. A múltban már bebizonyosodott, hogy nemcsak stabilizálni tud egy csapatot, hanem javítani is tud rajta aprólékos és szenvedélyes munkájával, valamint a futballról alkotott elképzelésével” – indokolta mag az edzőváltást Fredi Bobic, a Hertha sportigazgatója.

forrás: nso.hu