Botka Endre szerint az játszotta velünk a Betis, mint amit mi az NBI-gyel – Pellegrini elismerősen szólt csapatunkról.

A kilencven perc alapján nem vagyok elégedett a nyújtott játékkal – fogalmazott Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője. – Szörnyen kezdődött a meccs egy erős csapat otthonában. Nehéz volt visszakapaszkodni, de az első félidőben megfelelő volt a letámadásunk, hibára késztettük az ellenfelet, voltak lehetőségeink, ám a gólszerzés ezúttal is gondot jelentett. A második félidőben szerettük volna folytatni azt, amit elkezdtünk, de hamar jött az újabb gól. A jobb csapat nyert.

A Celtic elleni hazai meccs után most is néhány perc elteltével hátrányba került az FTC, amire Stöger szerint nem egyszerű magyarázatot adni.

A meccs előtt hosszasan átbeszéltük, hogy az első perctől koncentráltan kell védekeznünk és támadnunk, mégis hibákat követtünk el, védekezésben rossz döntéseket hoztunk. A Betisnek fontos volt a pontszerzés, játékosai nagy nyomást helyeztek ránk a mérkőzés elején, amivel nem tudtunk mit kezdeni – folytatta Stöger. – A második gól megpecsételte a sorsunkat, visszavetette az önbizalmunkat. Próbáltunk hatékonyan védekezni, s kontrákat vezetni, szabadrúgásokhoz jutni, de ha egy ilyen ellenfél kettővel vezet, nem tudunk tökéletesen játszani, hiányzik a csapatból, hogy kontrolláljunk egy ilyen helyzetet. Kicsit csalódott vagyok, amiért könnyelmű hibákból kaptunk gólokat, de kilencven percig dolgozott a csapat, ezért nem lehet keserű a szám íze.

A Fradi magyar válogatott védője, Botka Endre szerint a Betis azt a játékot játszotta ellenük, mint ők az NB I-ben: „Úgy jöttünk ide, hogy pontot szeretnénk szerezni, szóval nem vagyunk elégedettek. A meccs elején türelmetlenek voltunk, ők pedig korán vezetést szereztek, ami felborította a tervet. Az NB I-ben mi játsszuk azt, amit ők most ellenünk. Tudjuk, hogy az Európa Liga nagyon erős szint, most is tapasztaltuk. Próbálunk fejlődni.

Pozitív véleménnyel vagyok a látottakról, jól teljesítettünk, olykor remekül játszottunk – kezdte értékelését Manuel Pellegrini, a Betis vezetőedzője. – Nagyon örülök annak, hogy két gólt szereztünk, s a következő körben folytathatjuk. Sergio Canales gólja mellett nem tudok elmenni szó nélkül, gyönyörű találatot szerzett, az egész meccsen kiválóan teljesített.

Nem volt könnyű győzelem a mai, nagyon jól teljesített a magyar csapat – folytatta a spanyol csapat trénere. – Az első félidőben sok labdát vesztettünk, de meg kell hagyni, jól védekeztünk. A vezetés birtokában sem adtunk alább a teljesítményünkből, így megérdemelten győztünk. Ma is bizonyították, jó játékosok alkotják a Ferencvárost, csapatként játszottak szoros meccseket Leverkusenben meg a Celtic ellen is, minden tiszteletem az övék!

Pellegrini a lehető legjobb helyezésre törekszik az Európa Ligában is, de a folytatás a jövő zenéje: „Hogy kivel játszanék leginkább a következő körben, nem tudom megmondani, egyelőre csak a hétvégi erőpróbánkra koncentrálunk.

A bombagólt szerző Betis-játékos, Sergio Canales így értékelt: „Nagyon fontos volt a gyors gól, mert veszélyes, jó ellenféllel játszottunk, az pedig megadta a kellő önbizalmat. A gólom? Jobb oldalt átvettem a labdát, beljebb húztam, majd úgy éreztem, ideje lőni.

NSO