Mihát kérdezték a holnapi Európa Liga csoportmeccsről.

– Miben bízhat a Ferencváros a Betis elleni meccs előtt?
– Az első egymás elleni mérkőzésen mutatott teljesítményben mindenképpen. Nem futballoztunk rosszul a Groupama Arénában, akadtak jó időszakaink, persze tudjuk, Sevillában jóval nehezebb kilencven perc vár ránk. Próbáljuk tudásunk legjavát nyújtani és legalább egy pontot elhozni Spanyolországból.

– Évek óta Ferencvárosban futballozik, van rálátása a magyar labdarúgásra. Csalódás, hogy nincs esély továbbjutni a csoportból, vagy örülni kell, hogy a Fradi az Európa Liga főtábláján szerepelhet?
– Mindkét állításban van igazság. Amikor kisorsolták a csoportunkat, tudtuk, nehéz meccsek várnak ránk, de mindegyiknek úgy vágtunk neki, hogy nyerni akarunk. Tudjuk, mi a realitás, de mi más lehetett volna a célunk, mint hogy tavasszal is versenyben maradjunk? Szerettünk volna továbbjutni, valahol mindenkinek csalódás, hogy négy kör után erre már nincs esélyünk. Ugyanakkor azt is évről évre láthatjuk, mennyire nehéz a magyar csapatoknak bejutniuk valamelyik európai kupasorozat csoportkörébe. Meg kell becsülni, hogy nekünk sikerült, de természetes, hogy évről évre többet szeretnénk. A csoportkörben ezúttal időnként a szerencse hiányzott, máskor a teljesítményünk maradt el az elvárttól, és azt sem szabad elfelejteni, hogy az ellenfelek nagyon erősek.

– Mi jelenti a fő motivációt a csütörtöki meccs előtt?
– Egyfelől a nemzetközi porondnál egyetlen futballistának sem kell nagyobb motiváció. Másfelől olyan együttes lesz az ellenfelünk, amely a világ egyik legerősebb bajnokságában szerepel. Ellene mutathatjuk meg, mire vagyunk képesek, ráadásul óhatatlan, hogy a meccset nézve az emberek összehasonlítják majd a Betis és a Fradi szintjét. Ezen a téren sem akarunk szégyent vallani. Aki nem motivált egy ilyen találkozó előtt, inkább maradjon otthon!

– A magyar bajnokságban négyszázhuszonhét perce nem kapott gólt a csapat. Mi kell ahhoz, hogy Sevillában is stabilan zárjon a védelem?
– Mindenkinek a tudása legjavát kell adnia, és ha ehhez még szerencse is társul, a Betis elleni összecsapást kapott gól nélkül tudhatjuk le. A spanyol csapat és a magyar együttesek játékosait nyilván nem lehet összehasonlítani, tudjuk, hogy egyetlen pillanatig sem lankadhat a figyelmünk. Mindent beleadunk, aztán meglátjuk, mire lesz elég.

– Az NB I-nél maradva: a meglepetéscsapat Kisvárdát négy nullára, a legnagyobb vetélytársnak tekintett Mol Fehérvárt három nullára győzték le. Valóban ekkora a szakadék a Ferencváros és a többi magyar klub között?
– Az utóbbi évek eredményei és a mostani játékoskeret alapján talán nem túlzás, hogy a Ferencváros a legerősebb csapat Magyarországon. Ugyanakkor éppen a jelenlegi bajnokság mutatta meg, hogy ha egy kicsit is félvállról vesszük a meccset, meglephetnek minket. Emiatt nem mondanám, hogy fényévekkel a vetélytársak előtt járunk, azt viszont igen, hogy ha száz százalékon pörgünk, szinte biztosan legyőzzük az ellenfelet.

NSO