A görögökkel mérjük össze erőnket a Bajnokok Ligájában.

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, csoportkör, A-csoport, 3. forduló
Komjádi-uszoda, 18.30: Ferencváros – Olympiakosz Pireusz
Jegy: 2000 Ft (részletekakik a koronavírus-járvány miatt 2020-ban elmaradt Pro Recco elleni mérkőzésre vásárolt jegyüket még nem váltották vissza, most utoljára, az Olympiakosz elleni rangadó előtt a helyszínen, a Komjádi uszodában becserélhetik erre a mérkőzésre szóló belépőre)
TV: LENtv, M4 Sport

A FradiMédia Varga Zsoltot kérdezte:

Jansik Szilárd

Az Olympiakosz valódi nagyhatalom, történelmi szereplő, rendszeres résztvevője a BL-tornák végső szakaszának. Idén a megszokottnál is erősebbnek tűnnek, reálisan nézve valószínűleg ők a csoportunk legerősebb csapata. Ezt mutatja az a könnyű győzelem is, amit idegenben értek el a Novi Belgrád ellen. Mi most visszatérünk a Komjádi uszodába, mögöttünk állnak majd a szurkolóink, szeretnénk magas szinten játszani és bízunk a győzelemben.

Varga Zsolt

Az Olympiakosz az egész mezőny egyik legerősebb csapata lett. Láttam őket játszani a Novi Belgrád ellen, minden pozícióban nagyon erősek, rutinos játékosaik vannak, ráadásul kiváló formában. Kapustól centerig nagyon erősek a görögök, ugye, ott van Filipovics, Funtulisz, Geniduniasz… Abszolút favoritnak tartom őket ebben az évben, igaz, a Reccót és a Barcelonetát még nem láttam “közelről”. Amit rólunk fontos most tudni: elindultunk egy úton, szeretnénk fiatal játékosokat felnevelni, elvinni a legmagasabb szintre. Most kapunk és ők is kapnak egy képet arról, hogy hol tartanak. Nagyon fontos a kommunikációnk a szurkolóinkkal. Tudniuk kell, hogy itt egy jelentősen átalakult csapatról van szó. A BL-győztes gárdából azt hiszem, 9 ember nincs már, ráadásul más úton kezdtünk el járni. Ha kérhetek ilyet: azt kérem, hogy támogassanak minket a nehéz pillanatainkban is, legyenek velünk, mint amikor a jó pillanatokat éltük meg közösen! Ahhoz, hogy a fiataljaink érni tudjanak, hogy jó játékosokká váljanak, s hogy aztán ebből összeálljon egy csapat – idő kell. Meg kell szerezni a tapasztalatokat. Ami viszont biztos: már pénteken este farkasokat akarok látni, nem pedig farkaskölyköket. Olyan harcosokat, akik a hiányosságaikat szívvel, tűzzel pótolják. Mennek előre, harcolnak, s ha pofonokat kapnak a világ legjobbjaitól, akkor ebből tanulnak – mert ezek a Olympiakosz-játékosok a világ legjobbjai. Így válhatunk majd újra egy nagyon jó csapattá.

Bővebben: VLV