Clubunk korcsolyázói ezúttal Debrecenben lépnek jégre a Világkupában.

Ha nem is életem formájában, de kifejezetten jó állapotban vagyok. A hazai közönség mindig ösztönzőleg hat rám, de most inkább egy ezüstérem, minthogy egy hülyeség miatt kizárjanak” – mondta az MTI-nek Liu Shaolin Sándor, aki elárulta, ezúttal mindhárom egyéni távon rajthoz áll, azaz nem fogják pihentetni.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok az ötkarikás címvédő váltóval kapcsolatban is úgy fogalmazott, az eredménynél most fontosabb lenne az, hogy megtalálják a staféta negyedik tagját. Megjegyezte, próbálják segíteni a potenciális jelölteket, de úgy vélte, a társaknak maguknak kell megszerezniük a kellő tapasztalatot, mert edzésen hiába képesek megfelelő köridőket korizni, egy éles verseny teljesen más, mint a tréningek.

A felkészülés sokkal nyugodtabban zajlik, mint négy évvel ezelőtt, mert féltávnál kilencvenöt százalék, hogy egyéniben 500, 1000 és 1500 méteren is a maximális három versenyző indulhat a pekingi játékokon, a váltó pedig vezeti a rangsort” – mondta a 26. életévét szombaton betöltő Liu Shaolin.

A szintén minden világversenyről aranyéremmel rendelkező öccse, Liu Shaoang is úgy fogalmazott, hogy fizikailag jó állapotban van, így minden számban rajthoz áll. Szerinte az élmezőny rendkívül kiegyenlített, nincs egy kiemelkedő rivális vagy váltó.