Grétit kérdezték a mai rangadó előtt.

Az előző idényben Elek Gábor együttese letaszította a trónról a Győrt, de a Ferencváros formája őszre sem kopott meg – vezetik a Bajnokok Ligája-csoportjukat, ráadásul még veretlenek a hazai és a nemzetközi porondon is. Olyannyira két azonos formában lévő csapat találkozik egymással, hogy a Győrről tökéletesen ugyanezt lehet elmondani.

A Ferencváros játékosai szívüket-lelküket kiteszik a pályára és megmutatják küzdeni tudásukat, amit ilyen magasságokban talán még nem is láthattunk. A három egygólos győzelem – legutóbb a Bukarest ellen 31-30-ra, korábban a Brestet 28-27-re, a Rostov-Dont pedig 20-19-re múlták felül – és a két utolsó percben kiharcolt idegenbeli döntetlen tökéletesen mutatja, idén Final 4-ra esélyes csapat lett a Fradi a Bajnokok Ligájában.

Gábor azt szokta viccesen kiemelni az egygólos győzelmek után, hogy szeretne életben maradni, ezért, ha lehet, akkor gondoljunk rá. Nekünk, játékosoknak is furcsa, hogy ilyen sok végjátékot egy góllal tudtunk megnyerni, mert úgy érzem, az előző szezonban ezeket rendre elveszítettük. Az a plusz, ami átbillentett minket, az a csapategység, ami ránk most nagyon jellemző. Tavaly is nagyjából ezzel a kerettel dolgoztunk együtt és most is úgy érzem, a lányok jól érzik itt magukat, szeretjük egymást és ez a legfontosabb. Amikor a külföldi játékosok megérkeztek a csapathoz, nagyon jól be tudtak illeszkedni és nagyon sok pozitívumot adtak hozzá a csapat életéhez. Egy kicsit más szemléletet tudtak ehhez az egészhez hozzáadni és egy kicsit más stílust. A németek, a holland és a montenegrói játékosunk is teljesen más kultúrából érkezett, a játékunkat mindannyian színesítik. Sok közös programunk van és sokat beszélgetünk, szerintem ez lehet a csapategységünk kulcsa” – fogalmazott Márton Gréta az m4sport.hu-nak adott interjúban.

Más lett számotokra a Győr–Ferencváros mérkőzés megítélése, hogy most ti vagytok a bajnokok?

Márton Gréta: „Nem lett más. Azzal, hogy bajnokok lettünk idézőjelesen még nehezebb a helyzetünk, biztos vagyok benne, hogy a Győr most vissza szeretne vágni, remélem, ez bennünk nem fog görcsösséget okozni.

Előny lehet számotokra, ha egy olyan szoros és kiélezett mérkőzés alakul ki, amiket a Bajnokok Ligájában is szoktatok játszani?

Márton Gréta: „Lehet előny, viszont az is tudom, a Győrnek nincs sok kiélezett meccse, mert nem hagyják az ellenfelet odáig eljutni, hogy szoros legyen a találkozó, de én bízom benne, mi közel tudunk hozzájuk kerülni vagy akár meg is tudjuk őket verni. Már nagyon várom, mit fog hozni ez a meccs.

Mire számítasz a szurkolóktól?

Márton Gréta: „Biztos vagyok benne, hogy óriási lesz a hangzavar és mindkét tábor a saját csapatát fogja torkaszakadtából buzdítani. Arra számítok, hogy nem nagyon fogunk tudni kommunikálni a pályán, akkora lesz a zaj, de az ilyen rangadóknak ez a szépsége.