A fehérváriak vezetője beszélt arról, hogy miért vagyunk mégis jobbak. Az is kiderül, hogy Besicen kívül ki került képbe náluk is.

– Nagyon fontos azt látni, hogy kik a versenytársak. Amikor a Vidi felemelkedése elindult az új tulajdonos, Garancsi Isván szerepvállalásával, akkor pénzügyileg kiemelkedett a mezőnyből és egyeduralkodó volt, nem volt Ferencváros. Az elmúlt öt évben a Fradi megérkezett, elkezdett irtózatosan erősődni, főleg az elmúlt három évben, miután Hajnal Tamás odakerült, szisztematikusan haladnak előre. Volt egy jó edzőválasztásuk Rebrovval, nagyon illett abba a rendszerbe, tehát megérkezett egy nagyon erős rivális.

Ha nem lenne ilyen erős a Fradi, akkor az elmúlt öt évben négyszer simán bajnok lett volna a Vidi. Most az a nehéz, ha a játékoskeret minőségéről beszélünk, hogy két szempontot lehet megkülönböztetni: az egyik, hogy egy játékos technikailag, taktikailag milyen, és van egy másik, egy ezen a szinten fontosabb dolog, hogy mentálisan alkalmas-e arra, hogy bajnok legyen. Cristiano Ronaldót sokan kritizálják, de ő vagy Lionel Messi nem azért a világ legjobb játékosai, mert a fülükön pörgetik a labdát, hanem mert olyan mentális erő van bennük, hogy nem érdekli őket, mennyit hibáznak, hanem amikor kell, előjönnek és ők jelentik az egygólos különbséget.

Nekünk jelenleg ilyen játékosból van kevés a keretben, akik akkor jelentenék a különbséget, ha például elmegyünk Újpestre és csak egy gól kell a győzelemhez, teljesen mindegy milyen játékkal, vagy amikor Mezőkövesden a végén ki kell húzni az utolsó másodperceket. Nyolc-tíz pontunk ragadt benn a mostani bajnokságban, amit egy mentálisan erős “bajnokcsapat” simán behúz – mi még nem tartunk itt. Ide vehetném a Fradi elleni meccset is, amikor szintén tele voltunk problémákkal, épphogy ki tudtunk állni, gyakorlatilag az orvosi stáb állította össze a kezdőcsapatot, de mégis az egy olyan meccs volt, hogy ide is és oda is eldőlhetett volna, és nem véletlen, hogy most még ez a Fradi felé dőlt el. Azon dolgozunk, hogy meglegyenek azok az emberek, akik átbillentik a mérleg nyelvét, csak ennyi hiányzik. Nem feltétlenül az a minőség, hogy ki tud szebben cselezni, nagyobbat rúgni, hanem mentálisan erősebb csapat kell ahhoz, hogy a Fradit le tudjuk győzni.

Marin nálunk is felmerült, de áprilisban játszott utoljára mérkőzést, nekünk pedig azonnal bevethető játékos kellett, plusz az életkora miatt kockázatosnak ítéltük meg a leigazolását.

A Fradi annyival van előrébb, hogy egy-egy ilyen rizikósabb igazolást bevállalhat, mi még nem tartunk még itt, mindenképpen bele kéne találnunk egy igazolásba, hogy minél gyorsabban utólérjük őket.

Nem pénzügyi különbség van a két klub között, abban vannak előrébb, hogy ha nyolc játékossal is mellélőnek, akkor is erősek. Sok olyan játékos van a keretben, akik nem váltak be, ki kell őket cserélnünk, ez egy folyamat. Azt is látni kell, hogy nem olyan egyszerű ez, mert 2-3 éves szerződésük van jó feltételekkel, és nem biztos, hogy el akarnak menni.

forrás és teljes kivonat: csakfoci.hu