Pólósaink Szerbiában ugranak vízbe a Bajnokok Ligájában.

Férfi vízilabda, Bajnokok Ligája, csoportkör, A-csoport, 2. forduló
Szerbia, Kragujevac, 20.30: Radnicki Kragujevac – Ferencváros
TV: LENtv, M4 Sport

Vogel Soma

A Brescia elleni BL-meccs kivételével eddig csak kötelező győzelmeink voltak a szezonban, mostantól viszont gyorsan jönnek majd egymásutánban a nagy meccsek. A Kragujevaccal nincs tapasztalatunk még, hiszen nem találkoztunk, de kielemeztük a legutóbbi meccseiket és tipikus szerb stílusban játszanak: gyorsan és agresszíven. Ők lesznek otthon, ami szintén nekik kedvez, de győzni szeretnénk, főleg mert a Brescia ellen nem sikerült. Két meccs után négy pont jó alap lenne az Olympiakosz és a Novi Belgrád elleni hazai meccsekhez.

Varga Zsolt

Egymásután jönnek most már a nehéz meccseink, most fog majd kiderülni, hogy hol tartunk, mi az elvégzett munka eredménye. Bízom a csapatomban és abban, hogy mindaz, amit dolgoztunk, meghozza a gyümölcsét. Jó csapat ellen szállunk medencébe, a Novi Belgrád ellen két és fél negyedig teljesen egyenrangú ellenfelek voltak, náluk lesz a meccs, biztos, hogy nem számíthatunk könnyű mérkőzésre. Volt videónk, elemeztük őket, ismerjük is a legjobb játékosaikat, náluk van Milos Csuk, Vrlics, Ukropina és egy-két nagyon ügyes fiatalra is figyelnünk kell. Ami a mi csapatunkat illeti: Német Toni nem is utazott velünk a kézsérülése miatt, vannak további kérdőjelek is, remélem, mindenki bevethető lesz.

LEN, VLV

Fiatalos a csapat, amely évek óta együtt alakul, fejlődik – kezdte szakvéleményét a szakosztályvezetőnk, Madaras Norbert. – Ebből a keretből öten-hatan tagjai voltak a junior-világbajnokságon győztes szerb válogatottnak: őket egyben tartani már önmagában nagy dolog, ám hozzájuk még érkeztek is jó pólósok, például a 2016-os olimpiai bajnok Milos Cuk, illetve Josip Vrlic, aki idén járt a játékokon Tokióban. Pluszban ott van még az OSC-ben megfordult balkezes Aleksa Ukropina, valamint a kapus Lazar Dobozanov: ők jó alapot adnak. Ráadásul az előző idényben bajnoki döntőt nyertek, úgyhogy jó élményük is van – az én élményem, hogy ott nagyon nehéz játszani, egyszer a Szolnokkal ki is kaptam…

Mindeközben persze a csapatunk két hete Bresciából is elhozott egy pontot a nyitó BL-fordulóban, az OB1-ben hétből héttel áll, a Magyar Kupában pedig címvédőként már bejutott a négyes döntőbe.

Nekünk van néhány olyan játékosunk, akik mellé a többiek felnőhetnek, és valószínűleg szoros, csak a végén eldőlő meccsen felénk billenhet a mérleg nyelve – folytatta Madaras Norbert. – Kragujevacban néhány éve kezdték komolyan a pólót, odavitték Filip Filipovicot, Boris Zlokovicot, BL-döntőztek is. Van tehát múltjuk, csak a többi szerb klubhoz mérten kevésbé ismertek, de mennek, amíg tudnak, most pedig kiegészültek egy-két rutinos játékossal. Az edzőjük a juniorválogatott szövetségi kapitánya, aki szintén fiatal, ám tökéletesen ismeri a csapatát. Nem hatalmas nevek, félni sem kell tőlük, viszont nagyon jól teszik a dolgukat – ugyanez látszott a junior vb-n is: egységesek, tudják a feladatukat, és azt precízen végrehajtják, ez az esélyük ebben a BL-csoportban is. A másikból tovább is jutnának, innen, remélem, nem fognak…

Fradi.hu