Új vezetőedzőt nevezett ki a Debrecen.

Pro licences, a magyar mezőnyt jól ismerő, hazánkban már bajnoki címet is nyert tréner lett a Loki trénere.

Klubunk hétfőn délután sajtótájékoztatón jelentette be a barcelonai születésű, 53 éves szakember érkezését, akivel 1,5 éves kontraktust kötött a DVSC. A spanyol edzőhöz egy videóelemző is csatlakozik, a mester egyik közvetlen segítője Jeremiás Gergő lesz.

A tájékoztatón Ábrók Zsolt cégvezető elmondta, hogy a döntést alapos mérlegelés előzte meg, és hosszú távú megoldást kerestek. Megköszönte Jeremiás Gergőnek és Dombi Tibornak az átmeneti időszakban végzett munkát, s megjegyezte, hogy maradnak a klub kötelékében.

Tőzsér Dániel sportigazgató kiemelte, a stáb végleges összetételének kialakítása a következő két hét feladata, Jeremiás Gergő munkájára továbbra is számít a klub. – Azt a megbízást kaptam a klub vezetőtől, hogy olyan edzőt keressek, aki egyértelműen tisztában van az elvárásokkal és a körülményekkel. Korábban jeleztük a nyilvánosságnak, olyan edzőt szeretnénk, aki minden feltételnek megfelel. Az új tréner pontosan ilyen. Magyar bajnok, 5 évet töltött Magyarországon, ismeri a mezőnyt, kötődik hazánkhoz. Már az első megbeszélésünkkor naprakész volt a Lokival kapcsolatban, tisztában van a feladat súlyával. Ennek megfelelően rendkívül motivált abban, hogy a DVSC mindig elérje kitűzött céljait. Ez most a biztos bennmaradás, de természetesen mindig többet szeretnénk elérni – szögezte le Tőzsér Dániel.

Joan Carrillo bemutatkozásul elmondta, hogy nagyon boldog és izgatott. Tisztában van a klub sikereivel és nagyon motiváltnak érzi magát. – Nagyon jó projektnek találom a debrecenit, éhes vagyok a sikerre. Sok meccsét láttam a DVSC-nek, ismerem a játékosokat, jó egyvelegnek érzem a keretet a fiatal és idősebb játékosok arányát illetően, magát a csapatot pedig kifejezetten technikásnak. Voltam már ilyen szituációban, a legfontosabb, hogy stabilizáljuk a szakmai munkát. Fontos szerepe van a szurkolóknak is ebben, ha egymás mellé állunk, akkor nagyon erősek tudunk lenni. Olyan emberekre van szükség, akik vágynak sikerre és tesznek is érte. Tisztában vagyok azzal, hogy a debreceni drukkerek mennyire büszkék arra, hogy Loki-szurkolók. Nincs más hátra, mint dolgozni a céljainkért, egy bátor és büszke csapatot szeretnénk a pályán látni – nyilatkozta a spanyol tréner.

DVSC