Labdarúgó csapatunk vezetőedzője mellett Tokmac Nguen válaszolt a kérdésekre a Celtic elleni EL-csoportmeccs előtti sajtótájékoztatón.

Bárcsak annyi lenne az edzősködés, hogy “legyünk agresszívebbek, támadóbbak“. Ennél összetettebb a munkánk. Hazai pályán a nemzetközi meccseken eddig jól teljesítettünk. Van elég önbizalmunk, ha tökéletesen hozzuk magunkat, akkor meglesz a három pont. A cél az, hogy kevesebbet hibázzunk, figyeljünk a védekezésre, a Celtic támadójátéka ugyanis remek. És természetesen nagyon fontos a szurkolók támogatása is.

Nem beszéltem Kubatov Gáborral a pozíciómról és nem befolyásolja a holnapi összeállítást, játékot a Kisvárda elleni találkozó.

Kielemeztük az első Celtic-gólt, túl könnyen adtuk oda azt, nem voltunk elég agresszívek. Messze helyezkedtünk tőlük és túl sok területet adtunk. A második gólnál az ellenfél tizenhatosánál elvesztett labda után a védelem nem figyelt eléggé. De nem csak védekezésben, támadásban is jobban kell teljesíteni. Glasgowban az első félidőben még sikerült megakadályozni a támadójátékuk kiteljesedését, a másodikban már kevésbé. Sok kiváló támadó játszik a Celticnél, nem kell egy játékosra, így Furuhasira sem kihegyezni ezt.

Egy kis lépést tettünk a múlt héten a helyes út felé, de realistán kell értékelni a helyzetet, van az úgy néha egyet hátra is lépünk közben, ez történt azon a három meccsen. Ha úgy teljesítünk a bajnokságban, mint eddig, hetven pont felett végzünk.

Reálisan nem mi vagyunk a holnapi meccs esélyesei, de mindent meg fogunk tenni a szurkolóink támogatásával.

Peter Stöger

Ez lesz az egyik legnehezebb nemzetközi meccsünk. Máshogy játszanak, mint a legtöbb ellenfelünk, a szélsővédőik egész mást csinálnak. De nyitott a meccs lesz, hisz hazai pályán a szurkolóink sok erőt adnak. A Celtic elleni gólom két éve volt, nem nézem vissza. Myrtóval egy apró vitánk volt, megbeszéltük, semmi gondot nem jelent köztünk. A lényeg, hogy győzzünk.

Tokmac Nguen