Ádám mellett Vécsei Bálintot kérdezték a Celtic elleni meccsről.

Csütörtök este létfontosságú találkozót vív a Fradi a nemzetközi kupaporondon: hazai pályán fogadja a skót Celticet az Európa Liga negyedik fordulójában. A skóciai vereség miatt kötelező a győzelem, ha szeretnék elcsípni a kvartett harmadik helyét és tavasszal a Európa Konferencia Ligában folytatni. A sorsdöntő összecsapás előtt az M4 Sport Bogdán Ádámmal és Vécsei Bálinttal beszélgetett az esélyekről és a mérkőzés előtti felkészülésről.

Előbbi hangsúlyozta, nagy különbség nincs a felkészülésben a többi találkozóval összehasonlítva. „Az ellenfél különleges, európai szinten is nagy tiszteletnek örvendő csapat ellen játszunk.

Nagyon szeretnénk bizonyítani, hogy itthon jobb eredményt tudunk elérni, de legalább jó meccset játszani” – utalt a kinti 2-0-s vereségre Bogdán.

Nagyszerű dolognak tartja, hogy a Ferencvárossal ismét az európai porondon szerepelhetnek, „piros betűs nap a futballkalendáriumban”. Nagyon izgatottak és várják a mérkőzést: „A feladat ugyanaz, mint az NB I-es meccsek előtt: fel kell készülni, koncentrálni kell az ellenfélre, így ebben a tekintetben nincs különbség.

Az utóbbi három mérkőzésen gólt sem kapott a zöld-fehér együttes: a bajnokságban az MTK, majd a Gyirmót ellen, míg a kupában a Tököl ellen maradt érintetlen a magyar kapus hálója, merthogy ezeken a találkozókon kivétel nélkül ő állt a kapuban. Úgy gondolja, ez elsősorban a csapat védekezését dicséri.

Reméli, a legutóbbi, Gyirmót elleni 2-0-s győzelem lendületet ad a csapatnak: „Azt tudjuk, hogy az Európa Ligában – talán ezzel nem sértek meg senkit – magasabb szintet képviselő csapatok vannak. Biztos vagyok benne, hogy lesznek helyzetei a Celticnek” – ettől függetlenül arra készülnek, hogy minimalizálják ezeket és kialakítsanak olyan lehetőségeket, amiből gólt tudnak szerezni.

A kinti meccs kapcsán úgy látja, a szerzett góljuk után felbátorodott a Celtic és több helyzethez jutott, addig azonban kiegyenlített játékot hozott a találkozó – „legalábbis kívülről én így láttam”.

Véleménye szerint, amit a Fradi elpuskázott, azt a Celtic gólra váltotta, így alakulhatott ki a 2-0-s különbség. A Celtic ellen egyébként egy alkalommal védhette eddig csapata kapuját, de az nem a Ferencváros, hanem a skót Hibernian színeiben volt még 2018 októberében: „Az időjárás tesz róla, hogy előjöjjenek az emlékek. Az utóbbi egy-két napban nem a legideálisabb az időjárás. Nem panaszkodásképpen mondom, inkább csak meghozza azt az érzést, amit skóciai légióskodásom alatt éreztem.

Vécsei Bálint, a középpálya motorja szerint a csütörtöki „teljesen más mérkőzés” lesz: „Itthon szerintem mi is sokkal másabb arcunkat fogjuk mutatni, mint a kinti mérkőzésen.

Egyet értett Bogdánnal: a skóciai mérkőzésen nem a legjobb formájukat hozták. Szerinte is fontos a stabil védekezés és szeretnének minél eredményesebbek lenni.

Nyilván mindig vannak sérültek, hiányzók, de úgy érzem, elég nagy a keret ahhoz, hogy elő tudjunk venni valakit. Mindenki azért dolgozik itt nap, mint nap, hogy megkapja a lehetőséget és tudjon játszani, úgyhogy nem hiszem, hogy hátrány lenne, ha új embereknek kell előlépni.

Hangsúlyozta, csak a győzelemmel tudnak életben maradni, hogy reális esélyük legyen a továbbjutásra. A hátralévő hazai mérkőzéseken, a Celtic és a Bayer Leverkusen ellen szeretnének pontot, pontokat szerezni: „A holnapi nap három pontra készülünk, de nem hiszem, hogy ez nyomás lenne. Úgy érzem, ha tudjuk hozni a megbeszélt játékot és a védekezésünk rendben lesz, akkor elöl lesznek helyzeteink és szerintem ki is fogjuk tudni használni azokat.

Úgy látja, szinte biztos mindenkinek ott van a fejében, hogy eddig nem tudtak pontot szerezni a második számú európai kupasorozatban, de a játékuk rendben volt a Celtic elleni meccset leszámítva: „Lehet, hogy kiegyeznénk azzal is, ha nem annyira szép játékkal, de eredményesen tudnánk holnap nyerni.

M4 Sport