Tartalékcsapatunk ismét győzött idegenben, a meccsről az összefoglalót is megnézheted, Borbély Balázs vezetőedző pedig arról is beszélt nekünk, ki van a legközelebb az első csapathoz a fiatalok közül.

Férfi labdarúgás, NBIII – Közép csoport, 15. forduló
Balassagyarmati VSE 1-3 (1-2) Ferencvárosi TC II
Gól: Szánthó (21.), Mazzonetto N. (25., büntetőből), Gera (70.), ill. Kerekes (32., büntetőből)

Kovács – Juhász, Könczey, Leandro, Szücs A. – Mazzonetto A., Pintér (Godányi, 86.) – Mazzonetto N. (Lisztes, 75.), Varga, Szánthó (Cubra, 90.) – Gera (Burzi, 86.)

A forduló előtt a balassagyarmatiak 5 ponttal előttünk álltak a tabellán és hozzánk hasonlóan a legutolsó 5 meccsükön veretlenek voltak, így szoros párharcra volt kilátás.

A meccs legelején nem akadt nagy helyzet, 17 perc játék után előbb egy hazai fejes ment fölé, majd Szánthó tévesztett célt egy csel után. Ami ekkor még nem jött be, az bejött a 20. percben: Varga csúsztatott Szánthó elé, aki tolt egyet a labdán, majd kb. 12 méterről nagy erővel kilőtte a jobb alsót, 1-0. Mindössze 4 percre rá Mazzonetto Nicoló cselezte be magát a bal oldalról a tizenhatoson belülre, ahol egy csel közben szabálytalanul buktatták, a megítélt büntetőt pedig ő maga értékesítette, 2-0. Az izgalmak a 30. percben folytatódtak, amikor egy hazai támadás során Könczey rakott arrébb egy csatárt kellő határozottsággal egy lehulló labda alól, a tizenegyest pedig a gyarmatiak sem hibázták el, 2-1. A félidő hátralevő perceiben előbb Nyilas lövésénél Kovácsnak kellett védenie, majd szép összjáték után Szánthó passzolt középre tökéletesen, de mindenki lemaradt a labdájáról.

A második félidő, az elsőhöz hasonlóan, inkább a mi mezőnyfölényünket hozta. Az 59. percben Szánthó lövésénél védett a hazai kapus, a 60.-ban Juhász beadásából Gera lőtt a felső lécre, a 61-ben pedig Szánthó harcolt ki Pintér remek kiugratása után egy újabb büntetőt, de ki is hagyta. A kihagyott tizenegyes szerencsére nem bosszulta meg magát, a 70. percben ugyanis Gera tekert a jobb felsőbe egy szabadrúgást 20 méterről. A 72. percben egy hazai ziccer maradt ki, az ellentámadásból pedig Szánthó lőhetett volna újabb gólt. A meccs utolsó perceiben még Lisztes indításából Burzi talált be, csakhogy lesről, így végül 3-1-re vertük meg a Balassagyarmatot.

Újabb győzelmünkkel immár 6 meccse veretlenek vagyunk, ráadásul ebből a legutóbbi 4 mind magabiztos győzelem volt. A következő fordulóban, vasárnap, a harmadik helyezett Makót fogadjuk a Népligetben, 11 órától.

A Ferencváros II vezetőedzője, Borbély Balázs természetesen nekünk is nyilatkozott.

Hogy értékeled a találkozót? Bevallom nekünk kifejezetten tetszett a sok helyzetet hozó meccs és a játékunk is.
– Szerintem megérdemelt az eredmény, megérdemelt győztünk itt. Az utolsó 5-6 meccsen összeállt a csapatunk, kialakult egy olyan játékrendszer, ami illik a játékosokhoz. Csak akkor kell változtatnunk, ha valaki sérülés, betegség, vagy lapok miatt kimarad. Három-négy hete ugyanazzal a kezdő tizeneggyel tudunk játszani, jönnek az eredmények, egyre magabiztosabbak vagyunk, ez a srácokon is érződik. Örülök, hogy kívülről is így látszott.

– Kik lehetnek azok a csapatodból, akik leghamarabb kiharcolhatják, hogy a felnőttkeret tagjai legyenek?
– Mazzonetto Alessio nemcsak ma, hanem hétről-hétre remekül játszik; Lisztes Krisztián fia nagyon nagy tehetség, akinek minden esélye megvan arra, hogy odajusson a legfelsőbb szintre. A többiek is nagyon tehetségesek, hétről-hétre jól teljesítenek, de nehéz előre megmondani ebben a korban, hogy ki az, akinek sikerül odajutnia az első csapathoz, pláne a Fradinál, amely nem egy átlagos NBI-es klub.

– A csapatod nagyon fiatal, sokszor felmerül, hogy mi a jobb a fejlődésük szempontjából: az, hogy az NBIII-ban focizhatnak, vagy az lenne jobb, ha lenne egy külön tartalékbajnokság. Neked mi a véleményed erről?
– Valóban fiatal a csapat, León kívül Könczey Márknak és a Mazzonetto-testvéreknek van némi felnőtt tapasztalata, de a srácok hétről-hétre fejlődnek. Nehéz kérdés, hogy mi a jobb. A tartalékbajnokságban nem mindig felnőttek ellen játszanának, így viszont belecsöppentek ebbe a világba, meg kell küzdeni a körülményekkel. ‘Kellemetlen’ helyekre jövünk, mint ma is, ahol a közönség sportszerű, de nyomás alá tudja helyezni az aktuális ellenfelet és a játékvezetőt is. Ez is egy fontos tapasztalat.

Összefoglaló és videós értékelések: Nógrádifutball