Labdarúgó csapatunk korábbi játékosait kérdezték.

Hajdu Attila

Alapvetően létezik egy öngerjesztő folyamat, ahogy a sikeres, úgy a sikertelen mérkőzések is beindítanak egy folyamatot. Ha egy csapat hullámvölgybe kerül, mindig az a kérdés, meddig tart, milyen mély ez a hullámvölgy? Azon múlik minden, hogy a vezetőedző ezzel a helyzettel miként birkózik meg? Hiszen ez egy teljesen másfajta szakmai munkát igényel, mint amikor megy a szekér. Most már eltelt annyi idő, hogy Peter Stöger jól megismerhette a játékosokat, kirajzolódhatott benne, kikre számíthat, és kikre nem. Arra is figyelni kell, hogy ne kényelmesedjenek el a stabil kezdők, valamint arra is, hogy a kevesebbet játszókat is motiválni kell. S azt se feledjük: Stöger egy sokkal nyíltabb játékot játszik a Fradival, mint Szerhij Rebrov, és ezt meg is kell szoknia a csapatnak.

Martos Győző

Az az igazság, hogy a ZTE elleni mérkőzést eltaktikázta a szakmai stáb, nem a legerősebb kezdőcsapatot küldték a pályára, s innentől kezdve csak futottunk az eredmény után. Igaz, akik az első félidőben bizalmat kaptak, nekik is hozniuk kellett volna a meccset, de nem tudtak élni az eséllyel. A Celtic ellen túlságosan hátrahúzódva védekezünk, így viszont nagyon nehéz ellentámadást vezetni, hiszen hosszú a pálya… Azt egyébként a mai napig nem értem, hogy a mérkőzés elején Ryan Mmaee hogy tudta kihagyni az ordító helyzetét? Pontot, pontokat akartunk szerezni Skóciában, ehhez viszont sokkal zártabban kellett volna védekeznünk már a középpályán is, ott viszont átrohantak rajtunk. Az MTK ellen kinn voltam, élőben láttam, hogy az egész csapat mennyire tompán játszott, egyszerűen nézhetetlen volt a meccs. Mi lehet a megoldás? Ha tudnám, nagyon nagy edző lennék…

Mucha József

Egyértelműen hullámvölgybe került a csapat, de biztos vagyok benne, hogy kilábalunk belőle. Minden csapat életében előfordul egy formahanyatlás, mi ebbe most beleestünk, de ne feledjük: a vesztett pontok tekintetében még mindig a Ferencváros áll a legjobban. A szerencse is elpártolt tőlünk, hiszen biztos vagyok benne: ha a Zalaegerszeg ellen belőjük a büntetőt, 0-2-ről is megfordítjuk a meccset, Skóciában is pechünk volt, mert ha Ryan Mmaee 0-0-nál berúgja a nagy helyzetét, egészen másképp alakul a találkozó. S azt is tegyük hozzá: ez a Celtic (a portugál Jotával és a japán Furuhasival) sokkal erősebb csapat, mint a tavalyi, az MTK ellen pedig csupán az első gól hiányzott; ha ez megvan, átszakad a gát! Dolgozni kell, és biztos vagyok benne, hogy a pszichikai felkészítésnek is nagy szerepe van ezekben a napokban. Mint ahogy abban is, hogy szombaton, Gyirmóton újra magabiztosan győzünk!

Nyilas Elek

Azt látom, hogy a korábbiakhoz képest a játékrendszerben van egy kis változás, most sokkal nyíltabban játszik a csapat. A Rebrov-érában nagyobb koncentráció volt a védekezést illetően, azt is mondták, hogy ekkor kicsit nézhetetlen futballt játszott a csapat. Most egy átmeneti időszakot látunk a két játékstílus között, és ezért is csúszik be egy-két váratlan pontvesztés. De pánikra nincsen ok, hiszen ha összecsiszolja a csapatot Stöger mester, és még nagyobb összhang lesz a régi és új játékosok között, eredményesebb periódusok is következnek.

Mandiner