Lisztes Krisztián úgy látja, az osztrák edző már bizonyított.

Minden edzőt a csapatának a teljesítménye minősít – mondta Lisztes. – Stöger mester már bizonyított, hiszen akárkit nem ültetnek le egy Bundesliga-csapat kispadjára. A Fradi játékát figyelve, azt veszem észre, hogy a játékosoknak és az edzőnek még idő kell arra, hogy összecsiszolódjanak.

Lisztes szerint Stöger képes arra, hogy kivezesse a Ferencvárost a hullámvölgyből, hiszen a játékosanyaga legalább olyan erős, ha nem erősebb, mint a tavalyi volt.

Azt látom, hogy a picivel több rotálás következtében nincs meg az igazi összhang a csapatban, ezért több pontot is elhullajtottak az elmúlt találkozókon.

Lisztes úgy véli, az edző legfontosabb feladata most, hogy megtalálja azt a „valamit”, ami átlendíti csapatát az akadályokon. Ha nem sikerül meglelni az okot, nos erre Lőw Zsolt története jutott az eszébe.

Amikor a Chelsea jelenlegi másodedzője, még a Salzburg csapatánál dolgozott, a kezdetekkor Lőw Zsoltéknak nem igazán ment a játék. A főnöke be is hívatta az irodájába a pályaedzőt, és csak annyit mondott neki: Bármennyire is szeretünk Zsolt, van egy hónapod arra, hogy a következő edző mellett is te legyél a segítő. Lőw megoldotta a feladatát.

A csapat korábbi játékosa, edzője Mucha József szerint nincs nagy „gáz”, egyszerűen nem úgy focizik a csapat, ahogyan azt jogosan elvárják a szurkolók.

A játékosok tavaly hozzászoktak a bélszínhez, most azonban keserű a kávé is – mondta Mucha József. – A tabellán még jó helyen állunk, de bizony a nemzetközi vonalon gyengécskén muzsikál a csapat. Peter Stögernek most a sarkára kell állnia, oda kell pirítani a játékosoknak. Remélem képes lesz bekeményíteni, mert ellenkező esetben nagy baj is történhet.

forrás: Bors