A Fradi és az MTK korábbi játékosait kérdezték az örökrangadóról.

Füzi Ákos

Mintha megtorpant volna a Fradi, a ZTE és a Celtic elleni vereségek után próbált váltani Peter Stöger. A válogatott játékosok sokat utaztak, elfáradtak, ez szerintem érthető, de kijön a gödörből, és toronymagasan megnyeri a bajnokságot a csapat. Amikor nem megy a játék, nő a feszültség, a ferencvárosi futballisták nem ahhoz szoktak, hogy sorozatban harmadszor nem tudnak győzni. Az MTK-nak nagyon fontos volt, hogy ne szenvedjen vereséget, ezzel az egy ponttal lehet építeni az önbizalmat.

Keresztúri András

Bogdán Ádámot a Vasasból, Vancsa Zalánt a születése óta ismerem, őket külön figyeltem – és az edzőket is. Két külföldi klubom volt, mindkettő ad az NBI-be trénert: a felcsúti Hornyák Zsolttal a Slovanban, Peter Stögerrel az Austriában játszottam együtt. Tudom, ő nem olyan szigorú, mint amilyennek Szergej Rebrovot láttam, az ukránnál nem nagyon lökdöshették volna egymást a játékosok. No de Peter Stöger is elbeszélget majd a játékosokkal arról, hogy az ilyesmi nem néz ki jól a pályán.

Koch Róbert

Az 1984-es örökrangadó jutott eszembe, amelyet a gólommal nyertünk meg kettő egyre – a következő meccsen megsérültem, és évekig kínlódtam miatta. Amit kívülről kevésbé értek: a nemzetközi meccsen szükséges két védekező középpályás, de egy hazai bajnokin soknak érzem, elég lenne egy, és akkor több támadó középpályás vagy csatár lehetne. Azt gondolom, így nagyobb nyomás alatt tarthatna a Fradi az ellenfelet Sokkal jobb volta csapat, amikor Aissa Laidouni beállt, az ő játéka tetszik talán a legjobban.

Szekeres Tamás

Fásultnak tűnt a Fradi, mostanában nem először… Mintha az ellenfelek megérezték volna, hogy lehetséges jó eredményt elérni ellene, akár idegenben is. Sokat elárul, hogy a játékosok veszekednek a pályán, lökdösik egymást, frusztráltak, mert nem megy a foci. Ez nem nézett ki jól, ilyesmi nem fordulhat elő. Ugyanakkor az MTK hetven perc után kissé elfáradt, ha frissebbek a Fradi-támadók, megnyerhették volna mérkőzést.

NS