A női labdarúgó válogatott VB-selejtezőt játszik. Hajrá, magyarok!

A mérkőzést élőben nézheted az M4 Sport weboldalán is, ha külföldön vagy a határon túl vagy, ide kattintva találsz segítséget, hogyan cselezheted ki a régiózárat.

Nagyon sajnálom, hogy Schildkraut Fruzsina és Szemán-Tóth Barbara nem utazhatott el velünk, mindketten jól dolgoztak és csalódottak, hogy haza kellett menniük. Viszont bízom a helyettük behívott két játékosban is – kezdte a csütörtöki hivatalos edzés után Margret Kratz. – Az első edzésen leginkább a védekezéssel és a középpályás letámadással foglalkoztunk, majd a kombinációs játékot gyakoroltuk, harmadszor pedig a támadások következtek még Magyarországon. Ma pedig Skóciában mindezzel foglalkoztunk a hivatalos edzésen. Mindegyik alkalom nagyon jól sikerült, a csapat nagyon jól dolgozik és motivált. Szerencsére az utazókeretből mindenki a rendelkezésünkre áll.

A német szakember ezúttal is sok fiatalnak adott lehetőséget, a kerettagok közül kilencen születtek 2000-ben, vagy az után, de a legtöbb játékos is csak egy-két évvel idősebb náluk.

Azt gondolom, ez a csapat lehet a jövő. A fiataljaink nagyon fontosak lesznek a következő két mérkőzésen, és több tehetség előtt is szép jövő áll a következő években. Azt szeretném, hogy felnőjenek a feladathoz, hiszen fontos szerepük van a válogatottban. Nagyon gyorsan fejlődnek, gyorsaságot és jó fizikai képességeket hoznak a csapatba, és nagyon motiváltak is. Az idősebbek pedig nagyobb tapasztalattal rendelkeznek, jó elegyet alkot a két korosztály a csapatban – mondta Margret Kratz.

A pénteki, skótok elleni találkozó helyszíne a Hampden Park lesz Glasgowban, ami a nyári férfi Európa-bajnokság egyik helyszíne is volt.

Hatalmas dolog, hogy a Hampden Parkban játszhatunk, ahol nem sok női csapat játszott korábban. De nem hiszem, hogy nehezebb lesz itt játszanunk, mint Budapesten. Tudjuk, hogy nagyon agresszívek a skótok, erős csapatuk van, de már ismerjük őket. Azt gondolom, hogy mindig van esély, most is így kell hozzáállnunk – tette hozzá zárásul a szövetségi kapitány.

MLSZ