Idegenben folytatódik a bajnokság – Szucsánszki Zitát a válla állapotáról kérdezték.

Női kézilabda, NBI, 5. forduló
Dunaújváros, 18.30: Dunaújvárosi Kohász – Ferencváros
Jegy: diák/nyugdíjas 1000 Ft, felnőtt 1500 Ft
TV: M4 Sport

A FradiMédia Zácsik Szandrát kérdezte:

Szucsánszki Zita meglátása szerint már sohasem lesz százszázalékos a tokiói olimpián kiugrott válla. Az irányító az oroszok elleni csoportmérkőzésen sérült meg, így a folytatásban már nem segíthette a japán fővárosban negyeddöntőig jutott magyar női kézilabda-válogatottat.

A 34 esztendős játékos az M1 aktuális csatornának azt mondta, a körülményekhez képest egész jól helyrejött a sérült testrész.

Nem százas a vállam és valószínűleg már nem is lesz soha, eléggé el van használódva, egy-két porc hiányzik – fogalmazott Szucsánszki, aki a hétvégén már meccskeretben volt, edzéseken tudja vállalni a kontaktot, és valószínűleg védekezésben hamarosan segíteni tudja klubcsapatát, a Ferencvárost. – Talán már a Dunaújváros ellen pályára léphetek, védekezésben és akár támadásban is, de bombagólokat még ne várjanak tőlem, az átlövésekkel még vannak gondjaim.

Arra a kérdésre, hogy szeretne-e visszakerülni az új szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir irányította nemzeti csapatba a későbbiekben, azt felelte: „én már annak is örülnék, ha a Fradinak a hasznára lennék, először ez a cél”.

MTI

A női kézilabda válogatott novemberi összetartására Golovin Vlagyimir Bíró Blankát, Janurik Kingát, Kovács Anettet, Klujber Katrint, Zácsik Szandrát és Márton Grétát hívta meg – a teljes keret: MKSZ