Ottót kérdezték a Fradiról.

– Derekasan küzdött a Fradi a Betis ellen, de nem volt esélye a pontszerzésre sem. Ön szerint is gyengült a csapat Szerhij Rebrov és az általa képviselt vasfegyelem távozásával?
– Nem gondolnám, hogy gyengült volna a csapat, csupán a játéka alakult át kissé. Nem annyira statikus, mint korábban, sokkal oldottabb, játékosabb lett. S ami nagyon lényeges: érkeztek egészen jó játékosok, amelynek köszönhetően a Fradi Európa-szintű csapattá érett. Persze, mindig az eredményesség a fontos és meghatározó: a Betis ellen egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, amelyen a spanyolok jöttek ki jobban a finisből.

– Melyik áll közelebb önhöz? A rebrovi vagy a stögeri játékstílus?
– Azt gondolom, Szerhij Rebrovra és a stílusára, a kicsit szotiszfikált és autokrata gondolkodására nagy szüksége volt a Fradinak. Nagyon hatékonyan és eredményesen dolgozott, de hozzám Peter Stöger lazább stílusa áll közelebb, amely több kreativitást is enged a csapatnak.

– Azt láttuk, hogy a Fradit nem könnyű legyőzni – de mi kell ahhoz, hogy ne csak szimpatikus vesztes legyen a csapat?
– Éppen az a plusz, ami már benne van a Fradiban. A támadószekcióban már most is akadnak olyan játékosok, akik egy-egy villanással képesek eldönteni egy mérkőzést. Meg kell tanulni, hogy a biztos védekezésből miként tudsz eredményes lenni. Ebben kell elkapni a ritmust, elsősorban Tokmac és Uzuni révén.

– Sokszor mondják a Fradira, hogy zsoldos csapat. Tény, a kapus Dibuszon kívül néha Botka és mostanában Vécsei fér be rendszeresen a kezdőcsapatba. Szakmailag jó úton jár a Fradi, hogy kilenc-tíz légióssal áll föl, vagy ön is hiányolja a magyar tehetségeket a kezdőből?
– Nyilván mindenki azt szeretné, hogy a Fradiban még több magyar játsszon. De a Real Madridnál, a Barcelonánál vagy éppen a Manchester Citynél is mindenki jobban örülne, ha zömében saját nevelésű labdarúgók szerepelnének a csapatban. De a nemzetközi élfutball azonnali eredményességet követel meg. A Fradinak rövid távon az lehet a célja, hogy a jelenlegi keret tagjait felfejlessze a kívánt, nemzetközi szinthez. Közép- és hosszú távon pedig az, hogy minél több magyar játékos fejlődjön annyit, hogy beintegrálhassák őket a kezdőcsapatba.

SportPlusz nyomán