Mátyus János szerint a recept adott, hiszen tavaly sikerült legyőzni a skótokat.

A Ferencváros tavaly augusztusban óriási meglepetésre 2-1-re legyőzte a Celticet a Bajnokok Ligája selejtezőjében, kedden az Európa Liga csoportkörében újra a Celtic Parkban tehetnek csodát a zöld-fehér játékosok. És erre meg is van a reális esélyük, mondta a DIGI Sport híradójának a korábban Skóciában edzősködő és most is ott élő László Csaba, aki a Ferencvárost is irányította már vezetőedzőként.

Nagyon sok probléma van a klubon belül, új edzője van, sportigazgatója viszont nincs a Celticek. Én úgy érzem, hogy az edző (Ange Postecoglou) nem ismeri annyira az európai futballt, mint amennyire ezen a szinten kellene ismernie egy Celtic-kaliberű csapatnál” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek László Csaba.

A Celtic a hétvégén 2-0-ra legyőzte a Motherwellt, de jelenleg mindössze negyedik a skót bajnokságban. „Ha csak a labdatartást nézzük, 75 százalékban volt a labda a glasgow-iaknál, de még mindig azt mondom, a Ferencváros most elkaphatja a Celticet, mert nincs olyan formában, mint ezelőtt jó pár évvel volt. A középpályája még rendben van, sőt még azt mondanám, a csatársorral is offenzív futballt tud játszani, főleg, ha rá van erre kényszerítve. De a védekezésben nincsen topon.

A skót lapok szerint – emlékeztet László Csaba – a tét olyannyira nagy, hogy a Celtic jövője a Fradi ellen következő két Európa Liga-csoportmeccseken dőlhet el. „Nagyon hízelgő a Ferencváros számára, hogy Skóciában elismerik, ezen a két mérkőzésen fog eldőlni a Celtic sorsa, ezért fontos kérdés, hogy tovább fog-e jutni a csoportból a harmadik helyen (a Konferencia Ligába) vagy sem. De ebben benne van a félelem is, és pozitív értelemben nem lenézők ezek a cikkek, hanem pont arról próbálják az olvasókat is meggyőzni, hogy a Celtic nincsen túl jó helyzetben, és nagyon fontos számára ez a két mérkőzés.

A Celtic Park hírhedt hangulata sem szabadna, hogy megzavarja a Ferencvárost, Stöger például a korábbi munkahelyén, Dortmundban sokszor átélt hasonlót, és a FTC is az egyik legjobb szurkolótáborral rendelkezik egész Európában.” – mondta László Csaba.

A recept adott, tavaly is sikerült legyőzni a FTC-nek a Celticet. Ettől függetlenül nem lesz egyszerű mérkőzés. A hangulatra és a fanatikus szurkolókra fel kell készülniük, de ha függetleníteni tudja magát a Fradi ettől, van esélye megverni a skótokat” – nyilatkozta a ferencvárosiak korábbi labdarúgója, Mátyus János.

Blikk, DigiSport