További hasonló sportsikereket kívánunk az újpestieknek.

Az Újpest egy pontot szerzett vasárnap a több mint egy órán át emberhátrányban küzdő és a döntetlennel újra az élre álló Kisvárda otthonában, így a lila-fehérek kilenc forduló után is nyeretlenek az NB I-ben.

Az Újpest győzelem nélküli sorozata nem egyedülálló ugyan Európában, de nem sok csapat mondhatja el magáról, hogy rosszabb a mérlege a IV. kerületieknél. Azokat az őszi-tavaszi rendszerű élvonalbeli bajnokságokat végigtekintve, ahol legalább kilenc fordulót lejátszottak már a csapatok, 17 együttest találni, amelyek még nem nyertek mérkőzést, közülük viszont csak tíznek rosszabb a mutatója, mint az Oenning-legénységnek.

Európa eddigi elsőszámú pofozógépe a moldáv Floresti, amely az eddigi 14 bajnokiját kivétel nélkül elveszítette, gólkülönbsége pedig 7-41. Nem áll sokkal jobban a holland Zwolle (0 győzelem, 1 döntetlen, 8 vereség), a luxemburgi Rodange (0-8-1), a török Rizespor (0-8-1), valamint a walesi Cefn Druids (0-8-1) sem, de Spanyolországban (Getafe), Belgiumban (Beerschot) és Dániában (Vejle) is van olyan gárda, amelynek 9, 11, illetve 12 találkozón csak 2-2 döntetlen jött össze a vereségek mellett.

Az NB I utolsó helyén már ötpontos hátrányban álló Újpestnél még rosszabbul teljesített egyelőre a román Academica Clinceni (0-3-8) és a skót Ross County (0-3-6) is.

Európa 11 legrosszabb mérlegével álló, nyeretlen élvonalbeli csapata:

1. Floresti (moldáv): 0 győzelem-0 döntetlen-14 vereség
2. Cefn Druids (walesi), Rizespor (török), Rodange (luxemburgi), Zwolle (holland): 0-1-8
6. Getafe (spanyol): 0-2-7
7. Beerschot (belga): 0-2-9
8. Vejle (dán): 0-2-10
9. Ross County (skót): 0-3-6
10. Academica Clinceni (román): 0-3-8
11. ÚJPESTI DÓZSA: 0-4-5*

* A lilákhoz hasonlóan négy pontja van a cseh Karvinának, a francia St Etienne-nek, a montenegrói Zetának és az északmacedón Pelisternek – a legalább kilenc bajnokit lejátszott csapatok közül.

csakfoci.hu nyomán