Bozsik Péter szakértett a meccsről, amelyről a Fradi-nevelés Skribek Alent is kérdezték – a FradiMédia pedig Ryan Mmaee góltermeléséről osztott meg egy érdekességet.

Skribek Alen

A Groupama Arénában teljesen más játszani, mint bármelyik másik pályán. Tisztességesen felkészültünk, jól tudjuk, hogy az FTC nagyon jó csapat, nem véletlenül szerepel az Európa Liga csoportkörében. Kiváló játékosaik vannak, de… Miért ne jöhetne össze a bravúr, miért ne nyerhetnénk? Mindenkinek a maximumot kell nyújtania, muszáj lesz extra teljesítménnyel kirukkolni. Nyilván reálisan kell nézni a helyzetet, a bajnokcsapat otthonába lépünk pályára, győzni akarunk, de az egy pontnak is örülnénk. Peter Stöger biztosan pihentet néhány játékost, sokan a válogatottnál voltak, kedden a Celtic ellen játszanak Európa Liga mérkőzést, ám olyan erős a keretük, hogy két ugyanolyan erősségű csapatot is ki tudnak állítani. Fiatalon voltam a Fradinál, a felnőtt csapatban egyszer sem léptem pályára, ráadásul nem is váltunk el túl szépen… Azt viszont nem felejtem el, hogy a zöld-fehéreknél nevelkedtem, sok embert ismerek a klubnál, de ez a bajnoki meccs érzelmileg nem jelent nekem többet, mint bármelyik másik mérkőzés.

NS

Ryan Mmaeetól várhatjuk a gólokat, aki eddig 17 tétmérkőzésen 11 alkalommal volt eredményes a szezonban. A nyáron ciprusi AEL Limaszoltól érkezett támadónak, úgy tűnik nem volt több hónapra szüksége a beilleszkedéshez – ebben persze segítségére volt testvére, Samy is, aki már régebb óta klubunk játékosa. Ryan Mmaee előtt egy frissen igazolt légiósunk sem kezdett ilyen gólerősen – az angol Paul Shaw közelítette ezt meg a 2007-2008-as szezonban 17 találkozó/10 találat – de magyar játékosok közül is csak egy, Tököli Attila mutatott jobb teljesítményt 19 éve, a 2002-2003-as idényben, egykori támadónk első 17 tétmeccsén 13 gólt ért el. „Töki” az UEFA-kupában, az NB I-ben és a Magyar Kupában volt eredményes. Mmaee pedig a bajnokság mellett a Bajnokok Ligája-selejtezőben és az UEFA Európa Liga-csoportkörben is, amely talán tovább emeli produkciója értékét. „Ryan hamar bizonyított. Olyan képességekkel rendelkező csatár, amilyen ritkán fordul meg Magyarországon. Kreatív, jó befejezőképesség, sebesség és fejjáték jellemzi. Figyelni kell rá, hogy fejben mindig teljesen rendben legyen, mert még fiatal játékos” – mondta Mmaeeról a leigazolásában kulcsszerepet játszó sportigazgatónk, Hajnal Tamás. Érdekesség, hogy Ferenczi István a 2008-2009-es idényben mindkettőjüket túlszárnyalta (17 meccs/21 gól), de találatait az NB II-ben szerezte.

Fradi.hu