A szurkolóknak pedig beszerezni a pólós bérletet – a tavalyi bérletesek ingyen újíthatnak az idei szezonra.

A vízilabda szakosztály vezetése úgy döntött, hogy a tavalyi bérletet ingyenesen megújítja, amely ezzel a 2021/2022-es szezon összes hazai mérkőzésére (OBI, Magyar Kupa, Bajnokok Ligája) érvényes lesz – a kártya mellé ajándék is jár, valamint lesz bérletesek napja is. Aki most váltana először szezonbelépőt, azt 30 vagy 100 ezer Ft-ért teheti meg, előbbi a sima, utóbbi a VIP, további extrákkal. A bérletek megvásárolhatóak a Fradi Boltban, valamint a népligeti sporttelep Vajda Péter utcai bejáratánál – minden további információ ide kattintva olvasható.

Augusztus 8-án ért véget az olimpia, szeptember 8-án elkezdődött az OB1, majd jött egy Magyar Kupa-forduló, most viszont háromhetes, meccsmentes időszakban járunk. Furcsa az évkezdés, nem?
Tényleg nem optimális. Az olimpia bronzmeccséről pontosan egy hónappal azelőtt másztunk ki a vízből, hogy itthon elkezdődött a bajnokság, most pedig itt ez a szünet. Kezdődhetett volna az évad másfél héttel később is, úgy a túlterhelt olimpikonok tovább pihenhettek volna. Persze akkor később sűrűsödhetett volna be kissé a naptár, de a lényeg, hogy annál a három és fél hétnél többet, amit most kaptunk, Zsolt egyszerűen nem adhatott.

Nem furcsa, hogy ebben a megfiatalított keretben csak hárman idősebbek nálad?
Én is számolgattam… Sőt, a magyarok közül én vagyok a második legidősebb! Sokáig úgy éltem, hogy a klubjaimban és a válogatottban is engem tartottak az egyik vagy konkrétan a legfiatalabb játékosnak, ám telnek-múlnak az évek… Érdekes, hogy akár 29 esztendősen is lehetsz az egyik legidősebb.

És ez a háromhetes, mérkőzésmentes időszak?
Most van időnk edzeni… A héten kétkapuztunk a Szolnokkal, a jövő héten a Hannover jön három napra, ezek hasznos gyakorlások. Fiatal a csapatunk, meccsről-meccsre is fejlődik a védekezésünk, a támadásaink, az előny-hátrány játékunk, a kohéziónk. Kell a sok edzés és a még több mérkőzés, mert együtt nem vagyunk még rutinosak, ezt azzal tudjuk kompenzálni, hogy meglegyenek a lefektetett szabályok, a kimondott feladatkörök. A kétkapuzások során tudjuk igazán megismerni egymást az új játékostársakkal, a meccsek adnak mankót. Már a Szolnok elleni kétkapuzások is sokat segítettek, a Hannover pedig ugyancsak rutinos BL-csapat a jobb német válogatottakkal és sok montenegróival.

A teljes beszélgetés: Fradi.hu