Manuel Pellegrini segítője, a korábbi diósgyőri tréner nyilatkozott.

A 42 éves szakember, aki korábban játékosként erősítette, majd edzőként irányította a Diósgyőri VTK együttesét, az M1 aktuális csatornának elmondta: sok barátja van Miskolcon, így továbbra is figyelemmel követi a jelenleg másodosztályú csapatot, és az élvonalbeli küzdelmeket is.

A spanyol tréner kiemelte, a magyar futball, így a Ferencváros is óriásit fejlődött az elmúlt tíz évben, mára már egyáltalán nem meglepetés, hogy a zöld-fehérek sorozatban harmadszor is egy európai kupasorozat csoportkörében szerepelnek.

Fernando Fernández megjegyezte, a Betis három sorozatban is érdekelt, ugyanakkor az Európa Liga fináléját éppen Sevillában rendezik, de egyelőre mérkőzésről mérkőzésre készülnek. Hozzátette, a Ferencváros is odaérhet a továbbjutást jelentő első három hely – a harmadikkal a Konferencia Ligába lehet átkerülni – valamelyikére.

Jó volt visszatérni Magyarországra, de amennyire tudom próbálom követni Spanyolországból is Magyarországot. A Ferencváros ellen szerencsére is szükségünk volt a győzelemhez, de ez is kell, hogy elérjük a céljainkat. Az Európa Liga-döntő ebben a szezonban Sevillában lesz, ez azért nagyon motivál minket. A továbbjutásra azonban a Fradinak is jó esélye lehet. Nagyon sokat fejlődött nemcsak az FTC, de az egész magyar labdarúgás is az elmúlt időszakban. Össze sem lehet hasonlítani azzal a szinttel, amilyen akkor volt, amikor még játékosként szerepeltem az NB I-ben.

A szakember kiemelte: rendkívül büszke rá, hogy az elmúlt húsz-harminc év egyik meghatározó edzője, a chilei Manuel Pellegrini mellett dolgozhat, akinek korábban játékosa is volt. Hozzátette, a Betisnél az a cél, hogy a gárda hasonlóan jól szerepeljen a La Ligában, mint az előző szezonban, amikor is a hatodik helyen zárt.

Kivonat: Csakfoci