Emy édesanyjáról is mesélt – Alicia Stolle pedig lediplomázott.

Meccsről meccsre bizonyítja kivételes képességeit a Ferencváros női kézilabdacsapatában Emily Bölk. A 23 éves német légiós annak az együttesnek az erőssége, amely idén – meglepetésre – letaszította az NB I-es trónról a sokkal esélyesebb Győrt, s a Bajnokok Ligájában a klubja az ő vezérletével (6 gólt lőtt) először tudta legyőzni idegenben a világsztárokkal felálló orosz Rosztov Dont.

Az első év nagyon nehéz volt többek között a Covid miatt is, de a vége gyönyörű lett. Sajnos jelenleg három irányítónk is sérült, de próbáljuk a legjobbat nyújtani, és megmutatni, mire vagyunk képesek, ahogy a Rosztov ellen is tettük – mondta a Blikknek a sportolónő.

Bölk a német Buxtehude csapatában játszott utánpótlás- és felnőttszinten is. Peter Prior, a klub menedzsere is látta, mekkora tehetség, s az együttes irányítójaként szerződést is kötött vele.

Peter Prior végig hitt bennem, és lehetővé tette, hogy 16 évesen az első csapatban játszhassak. Neki és az összes edzőmnek hálás vagyok, akik tanítottak és megszerettették velem a játékot. A Buxtehude igazi kézilabdacsalád, nagyon élveztem, hogy gyerekkoromtól a Bundesligáig ott lehettem! – magyarázta Bölk.

A sportág alapjaival azért nem csak a klubjában találkozhatott… Itthon talán kevesen tudják, de édesanyja, Andrea Bölk tíz évig szintén a Buxtehude játékosa volt, 201-szer szerepelt a német válogatottban, 361 gólt szerzett, és ami a legfontosabb, 1993-ban világbajnoki címet, 1994-ben Eb-ezüstérmet nyert együttesével.

Olyan jó lenne vele együtt játszani, a pályán lenni, biztosan nagy örömöt jelentene – mondta Emily Bölk. – Sokat segít, hogy a családtagjaim ismerik a kézilabdát, tudják, mikor kell támogatni vagy éppen csendben maradni… Ám édesanyámra visszatérve, büszke vagyok, hogy ilyen nagyszerű anyukám van, szeretnék valami olyasmit elérni, mint ami neki sikerült. Amikor kicsik voltunk a húgommal, mindig anya érmeivel játszottunk, csodás lenne, ha majd az enyéimet is melléjük rakhatnám. Folytatom a munkát, hogy ezt az álmot is valóra válthassam.

Bölk nem csak a pályán képes meglepetésre… Bár alig van egy éve a Fradinál, már nyilatkozott szépen, érthetően a nyelvünkön, pedig mindenki tudja, milyen nehéz elsajátítani a magyart.

Amikor kiderült, hogy a Ferencváros játékosa leszek, online órákat vettem egy tanártól. Az előszezonnak már úgy indultam neki, hogy egyszerűbb mondatokat képes voltam váltani a csapattársakkal. Így az edzéseken is jobban értettem őket – árulta el Bölk.