A Betis BL-győztese elismerően szólt a Fradiról, az újságírók már kevésbé -spanyol lapszemle.

A sevillai napilap, a Diarro de Sevilla az egekig magasztalja a spanyol csapatot, szerinte sokkal jobban futballozott, mint a Ferencváros, amellyel kapcsolatban megemlíti, hogy az egyenlítő gólja megszerzéséhez Germán Pezzella hibája kellett. A lapban külön kiemelik a Real Betis vezető gólját megszerző Nabil Fekirt, aki szerintük nagyszerűen teljesített, igazi vezére volt a csapatának. A Diarro de Sevilla hangsúlyozza, a Betis mindkét EL-meccsét megnyerte, így esélyes az első hely megszerzésére, azonban ehhez a szintén hibátlan Leverkusennek is lesz egy-két szava. A „gyógyszergyáriak” 4–0-ra diadalmaskodtak a Celtic otthonában.

A korábbi Barcelona-játékos, Cristian Tello a 95. percben szerzett találatával biztossá tette a meccsen kékben játszó, de szintén zöld-fehérek győzelmét. A 30 éves spanyol játékos a Marca hasábjain megjelent interjúban elmondta, tudta, hogy nem lesz egyszerű győzelmet aratni a Ferencváros ellen, amelyet nehéz ellenfélnek titulált. „Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk egy nagyon nehéz ellenfél ellen. A csapat bizonyította rátermettségét, a végelszámolás szempontjából nagyon fontos pontokat szereztünk meg” – mondta Tello, aki az interjúban méltatta a Budapestre utazó spanyol szurkolókat is.

A Mundo Deportivo is Nabil Fekir támadójátékát méltatta, s kiemelte, hogy a Betis az egyetlen spanyol csapat, amely eddig csak győzelemmel rendelkezik az európai kupákban. A lap szerint a sevillaiak végig uralni tudták a mérkőzést. Az FTC szerinte alárendelt szerepet töltött be, s egyedül a Germán Pezzella hibájából szerzett gól miatt lett volna esélye egy jobb eredményt elérni.

Nabil Fekir: – Valóban nem volt egy könnyű mérkőzés, de ezt már a meccs előtt tudtuk. Nagyon jól játszottunk, szerencsére mi találtunk be először és végül elhoztuk a három pontot, ez számunkra nagyon fontos. Mindig boldogságra akad okot, ha gólt lövök, de a legfontosabb, hogy nyertünk. A Fradi egy nagyon jó csapat, intenzíven, agresszívan játszott, egyáltalán nem volt könnyű meccs, de szerencsére sikerült behúzni a győzelmet.

A zöld-fehérek még többről álmodhatnak Európában” – az AS úgy véli, hogy a Betis a kétgólos győzelem ellenére „nem ragyogott túl fényesen, és nem mutatta meg a leghatékonyabb oldalát sem”. A Pellegrini-féle rotációról is ír csakúgy, mint a Mundo Deportivo és a Marca is. Úgy gondolja, „nyilvánvaló okai vannak” annak, hogy a mérkőzés hőse, Fekir miért kezdőjátékos valamennyi alkalommal annak ellenére, hogy a legutóbbi spanyol bajnoki kezdőcsapatához képest kilenc helyen változtatott a chilei mester. A ferencvárosiak számára drámaian végződő ötperces hosszabbításról azt írja, hogy Pellegrini csapata ugyan „szenvedett” a véghajrában, de végül Tello gólja mindent eldöntött – a Betis az utóbbi mérkőzéseihez hasonlóan ismét győzött, és vezetőedzője szeretné azt, ha csapatának „ez lenne a kedvenc szokása”.

A Betis jól érzi magát Európában” – az El País is elismerően ír Fekirről, úgy véli, a Betis „személyében egy igazi sztárra talált”. A csapatot illetően sem fukarkodik a dicsérő jelzőkkel, úgy gondolja, hogy az andalúz csapat „egy nagyon jól működő gépezet, ahol nincsenek kezdők vagy cserék, és mindenki jól érti, mi a feladata”. A cikk szerint Germán Pezzella hibájának – amit Uzuni egy gólt eredményező „fantasztikus lövéssel” büntetett – emlékeztetnie kell a sevillai csapatot arra, hogy az „elittel szemben a legkisebb botlást sem engedheti meg magának”. A ferencvárosi, „fizikálisnak” jellemzett csapatból az imént említett Uzunin kívül még a Mmaee testvéreket emeli ki.

A katalán Sport szerint is nagy lépést tett a továbbjutás felé a Betis budapesti győzelmével, a siker pedig annak ellenére is magabiztos lett, hogy Manuel Pellegrini kilenc új játékost vett elő a “gardróbból” a legutóbbi mérkőzéshez képest. “Az edző biztosan örömmel nézegette a tükörben csapatát az átöltözés után” – fogalmaznak, kiemelve, hogy Pezzella “végzetes” hibáját és Uzuni egyenlítő gólját is sikerrel átvészelte a spanyol gárda.

Az ElDesmarque sevillai kiadása szerint a Betis ugyan csak a második félidőben tudott felülkerekedni a Ferencvároson, de fölénye végig egyértelműnek tűnt és a magyar házigazdának nem volt esélye a vendégek ellen. “Minőségben a Betis dominált egy akaratban és fizikálisan erős, illetve fegyelmezett ellenféllel szemben, amelynek a támadójátéka erősen limitált volt” – adtak leírást az FTC-ről. A “technikailag nagy fölényben lévő” Betis – amely épp “a terveknek megfelelően” kezdett – Fekir találatával vezetést is szerzett, de a lap szerint a magyar bajnok ezután ráérzett arra, hogy némiképp kiesett szerepéből a vendégcsapat, amelynek lankadt a koncentrációja is. Ennek jelei voltak a Mmaee-fivérek veszélyes lehetőségei, majd Uzuni egyenlítő gólja is. Pellegrini cseréi aztán lendületet adtak a spanyoloknak, miközben “a Ferencváros a második játékrészben veszélytelen csapat benyomását keltette, amely nem akar kockáztatni”. A Betis aztán 1-2 után is “gond nélkül kézben tartotta az összecsapást” és végül Tello találatával le is zárta a mérkőzést.

forrás: bunteto.com, csakfoci.hu, nso.hu