A kispestiek korábbi Betis játékosa szerint azért van esélye a Fradinak is.

Napestig sorolhatnám a gyönyörű emlékeket, az egyik legkedvesebb, amikor először játszhattam saját közönségünk előtt, épp a Barcelona ellen, Josep Guardiola vezetőedző búcsúmeccsén. Betis-szurkolónak vallom magam, a kötődés már gyerekkoromban kialakult, főleg, mert a legendás Joaquín is a szülővárosomban, Puerto de Santa Maríában nőtt fel. Miatta minden környékbéli srác a Betisben akart futballozni, engem is inspirált, hogy focista legyek. Örülök, hogy személyesen ismerhetem, rendes, jó humorú srác, mindenki imádja. A csütörtöki meccs után megpróbálom elkérni a mezét!

A kispestiek technikás játékosa elmondta, korábbi csapattársai közül már senki sem tagja a keretnek, eligazoltak vagy visszavonultak, de azért még vannak ismerősei a klubnál, mint például az évtizedek óta alkalmazott szertárosok, a technikai személyzet tagjai, de egyebekben nagy változáson ment keresztül az andalúziai klub.

A Betis sokkal jobb helyzetben van, mint korábban, az anyagi lehetőségei javultak – folytatta a Honvéd spanyolja. – Remek játékosok alkotják, mint például Willian José, Nabil Fekir vagy Joaquín, és a szakmai stábja is kiváló. Olyan szintet sikerült elérnie, mint még talán soha, ezért valami nagy dobás is benne van az európai kupaszereplésében. Manuel Pellegrini vezetőedző irányításával tetszetősen futballozik a csapat, ezért bízom benne, a Groupama Arénában is közönségszórakoztató játékkal rukkol ki. A Fradinak is van azért esélye, kontratámadások révén érvényesülhet, de előre figyelmeztetek mindenkit, nagyon nehéz dolga lesz – már csak azért is, mert az előző évadban acélosabb együttes benyomását keltette, ebben az idényben mintha könnyebben átjátszható lenne. Remélem, jó meccs lesz a csütörtöki, kettő egyes Betis-győzelmet tippelek.

Nono hazájában is nyilatkozott, ebben a Fradit is kiemelte:

Budapesten ugyanazzal az edzővel dolgozok, mint Diósgyőrben. Nagyon jól érzem magam a Honvédban. Remek időszakot töltöttem Szlovákiában, három és fél év alatt összesen három bajnokságot és három kupát nyertünk, valamint még az Európa Ligában is játszottunk. Mindent egybevéve előrelépés volt a karrieremben. Most itt a Honvédnál pedig új célokat fogalmaztam meg magamnak – kezdte Nono az Estadio Deportivo című sevillai lapnak, majd a Fradit is elemezte.

A Ferencváros a legjobb csapat az országban. Sorozatban harmadszor indulhattak el a Bajnokok Ligája-selejtezőben, legutóbb pedig sikerült is nekik bejutniuk a csoportkörbe, ahol az utolsó helyen végeztek, de olyan együttesek mögött, mint a Juventus és a Barcelona. Az idei kiírásban a második számú európai kupasorozatban játszanak. Nagyon jó a csapatuk, amely szerkezetileg jól van felépítve. Sosem tudhatod, mi fog történni ellenük a meccsen, hiszen minőségi játékosokkal rendelkeznek. Jó meccset fognak játszani, de remélem, a Betisnek nem lesznek gondjai – jelentette ki a Honvéd spanyol középpályása, aki Tokmac Nguen mellett Ryan Mmaee-t emelte ki, mint legjobbakat, azonban nem feledkezett meg a balszélsőről, Zeljko Gavricról és a bosnyák középpályásról, Stjepan Loncarról sem.

A magyar bajnokságban a Ferencváros szokott kezdeményezni. Ha egy olyan csapat ellen játszanak, mint a Real Betis, akkor valószínűleg visszább fognak állni. Őszintén szólva nem tudom, hogyan fognak játszani, de az biztos, hogy küzdeni és harcolni fognak. Mindenképpen kimegyek megnézni a meccset a Groupama Arénában. Nagyon jó emlékeim vannak a Betisről. Ismerem a csapat tagjai, mint például Juanmit vagy Álex Morenót, akikkel a spanyol utánpótlás-válogatottakban és más klubokban is együtt játszottam. Hasonlóan örömmel tölt el, hogy a többi játékost és stábtagot is ennyi év után láthatom. A Betisnek Canales, Fekir és Joaquín személyében lenyűgöző játékosai van. Joaquín olyan, mint a jó bor. Lenyűgöző, amit a pályán csinál, ráadásul jól is játszik. Nagyon tetszik a csatáruk, Willian José játéka is, vele nagyon sokat nyertek. Egyszóval a Betisnek nagyszerű csapata van. Remélem, hogy sikerül valami emlékezeteset alkotniuk az Európa Liga mostani idényében. Az olyan bajnokságok, mint a magyar vagy a lengyel sokat fejlődtek az utóbbi években, és jó színvonalat képviselnek. Ez megmagyarázza azt, hogy idővel sok külföldi játékos telepszik le itt.

forrás: csakfoci.hu, nso.hu