Támadónk szerint csak a győzelem az elfogadható a mai derbin.

– A nyolcadikra készülnek?
– Az előző hét Újpest elleni meccset megnyertük, úgyhogy más forgatókönyvbe bele sem szeretnénk gondolni, győzni akarunk! Rengeteget jelent nekünk a derbi, ezért kizárólag egyetlen kimenetel elfogadható: ha megnyerjük.

– Vetélytársuk a kiesőzónából próbál menekülni, papíron nincs mitől tartaniuk.
– Csakhogy ez a derbi, s mint mindig, most is kemény csata vár ránk, függetlenül az Újpest tabellán elfoglalt helyétől. Ismerem a játékosait, tudom, milyen erőt képviselnek, jobb csapat annál, mint amit eddig mutatott. A liláknál is minőségi futballisták szerepelnek, példaként említhetem Nikola Mitrovicsot, aki bár az idősebbek közé tartozik, remekül játszik, elképesztő képességei vannak. Az együttes gerince hosszú ideje együtt futballozik, masszív, egységes csapat – ezért sem értem, miért van a kiesőzónában.

– Rendkívül egyoldalúak voltak a legutóbbi derbik. Mi lehetett ennek az oka?
– Azért lehettünk ennyire sikeresek, mert mindennél jobban akartuk a győzelmet. Ezeken a fontos mérkőzéseken kizárólag maximális összpontosítással lehet pályára lépni, nem vonhatja el semmi a figyelmet. Alaposan felkészültünk a vasárnapra, ezúttal is égünk a bizonyítási vágytól!

– Jól sejtem, tűkön ülve várja az összecsapást?
– Valóban, hiszen rengeteg érzelem övezi. A srácokkal régóta készülünk a rangadóra, hetek óta beszédtéma az öltözőben. Hiába a Fehérvár a legfőbb riválisunk a pályán, az Újpest elleni meccsek különlegesebbek. Három éve játszom a Fradiban, átérzem, mit is jelent a klubnak, a szurkolóknak, no meg nekünk, játékosoknak, ha legyőzzük a lilákat, ám azzal is tisztában vagyok, hogy a túloldalon is hasonló ambíciókkal várják a meccset.

– Több hiányzója van a Fradinak. Ez mekkora probléma?
– A helyzetünk nem túl rózsás, de megannyi kiváló játékosunk van, ezért nem gondolom, hogy gondot okozna a sok hiányzó. Rengeteg mérkőzést játszunk, ám aki hadra fogható állapotban van, biztosan mindent megtesz, hogy otthon tartsuk a három pontot. Különben is, hozzászoktunk már a sorozatterheléshez, az előző idényekben az Európa-ligában és a Bajnokok Ligájában kellett helytállnunk, úgyhogy fel vagyunk készülve az erőltetett menetre.

– Szurkolói hangok szerint többre is képes annál, mint amit ebben az évadban mutatott.
– Meg kell jegyeznem, hogy nehezebb idényem van, mint az előzőekben, kisebb sérülések hátráltattak. Ha a mutatóimat nézzük, hozzávetőlegesen ugyanannyi helyzetet alakítok ki, gólt szerzek és gólpasszt adok, mint korábban, úgyhogy ennek alapján jó formában vagyok. Persze egy Újpest ellen szerzett gól lökést adhatna, de sosem voltam az a srác, aki állandóan a góljait számolja. Persze, a labdarúgást gólra játsszák, ezért sokat dolgozom azon, hogy minél többet szerezzek, de nem ez éltet. A csapat sikere az elsődleges.

NSO