“Szöszi” a tőle megszokott humorral kommentálta a hiányzók problémáját is – a pápai bárpultok réme, Véber György a meglepetésben reménykedik.

Szőke István

Hogy mit várok a meccstől? Dózsa-győzelmet nem, attól a kedvem, étvágyam elmenne. Nem lesz probléma, csak a Fradi győzhet. A sok hiányzó nem jelenthet gondot, Székesfehérváron is nyert a csapat, egységesnek tűnik a társaság. Képzettebb, jobb játékosokból áll, és már a középpálya is rendben van. Aissa Laidounit tartom a legtöbbre, de Myrto Uzuni is hasznos, ahogyan Ryan Mmaee is. A nemzetközi meccsek alapján egyre jobb lesz a játékunk, de hiányoznak a magyarok a csapatból. A Fradi azonban így is Fradi, nincs mit tenni. Az Újpest kieső helyen van, valami nem stimmel a liláknál. Jobban örülnék, ha kiélezettebbek lennének a derbik, mert ezúttal is simának tűnik a meccs. Mindenesetre az Albert-kiállítás megnyitóján mondtam a másodedzőnknek, ha baj van, szóljon, és beugrok!

Véber György

Elég borúsan látom az esélyeket, ám valahol éppen ez ad reményt. A párharc történelmében előfordult már, hogy a lesajnált, szinte teljesen esélytelennek vélt csapat feltámadt poraiból, és olyan eredményt produkált, amire senki sem számított. Játékosként én is voltam olyan helyzetben, amikor papíron semmi esélyünk sem volt, ilyenkor a dac és a bátorság sokat segíthet. Más kérdés, hogy vajon a maiak átérzik-e a párharc jelentőségét annyira, mint a húsz-huszonöt évvel ezelőtti játékosok… A meglepetésben most is reménykedhetünk, de ha reálisan nézzük a helyzetet, nemcsak a Ferencváros és az Újpest között van nagy különbség, hanem a Fradi és a magyar élvonal összes többi csapata között is. Ennek ellenére az Újpestnek minden pontra szüksége van, teljesen mindegy, melyik csapat az ellenfél.

NSO