A Fradi mestere az első 20 perccel elégedett volt, az utána történtekkel érezhetően nagyon nem.

Nagyon fontos győzelem volt ez a derbin, a három ponttal elégedett voltam. A fantasztikus hangulatért hálás vagyok, köszönöm a szurkolóknak. Jól kezdtünk, de 20-25 perc után elkezdtünk túl lassan játszani, abbahagytuk az addig működő dolgokat, túl sok labdaérintéssel, máshogy próbáltuk kialakítani a helyzeteket, mint addig. Az ellenfél pedig remekül focizott tíz emberrel.

Ha őszinte akarok lenni, nem gondoltam a tizenötödik percben, hogy a végén izgulnunk kell. Az ellenfél nagyon szervezetten focizott, mi sokkal kevésbé, kicsúszott a meccs irányítása a kezünkből. Sokkal több helyzetet kellett volna kialakítani. 2-1-nél bármi történhet, még tíz ember ellen is. Ez a mi hibánk: az első 20 perc tökéletes volt, úgy kell 90 percen át focizni.

Az elmúlt időszak rendben volt, de nem volt tökéletes. Elmentek és jöttek is játékosok, a játékunk kialakításához idő kell. Az első 20 perc stílusa már olyan volt, amilyet látni szeretnék. Annak örülök, hogy egyre több játékossal dolgozhatok, jönnek vissza a srácok a sérülésekből, így jobban tudom majd forgatni a csapatot.

Különleges hangulat volt, mindenki erről a meccsről beszélt az elmúlt napokban. Persze az ilyen nagy meccsek nem jelentenek nekem újdonságot. Hatalmas volt a hangulat, sokszor jobban élveztem a lelátón történteket, mint a játékunkat. Nagyon jól érzem magam Budapesten és a Fradinál is, tényleg egy nagy család vagyunk.

Peter Stöger

Ez az utóbbi évek egyik legkiélezettebb derbije volt. Nagyon nehezen kezdődött számunkra a meccs a tizenegyes miatt. Vissza kell még néznem a szituációt. Nagyon felkészültünk erre a meccsre, az első gól nagyban befolyásolta a taktikánkat, mert kontrára készültünk. Aztán jött a kiállítás, okosabban kellett volna döntenie a játékosnak – ezt is vissza kell néznem még. A második gólnál is volt lesgyanú. Kettő-null után, amikor senki nem hitte, hogy van reális esélyünk, akkor elkezdtünk nagyon bátran focizni, egyre több és több lehetőséget hoztunk össze. A szépítő találat a legjobbkor jött, büszkévé tett. Nagyon bátran jöttünk ki a második félidőre, egyre több támadót dobtam be. A végén sajnos Simon ziccere kimaradt. A harmadik gól már nem számított. Ma egy olyan csapatot láthattunk, amelyik hisz magában. Ha így folytatjuk, akkor nem lesznek gondjaink.

Nem a tabellát figyelem, hanem a teljesítményt. Persze hogy csalódott vagyok, őszintének kell lennünk, bár van bennünk potenciál, de nagyon sok hibát vétünk, ezért vagyunk a tabella alján. De reálisnak kell lennünk, ebben a stadionban nem hétköznapi játszani. Büszke vagyok a srácokra.

Diaby nagyon fiatal, nagyon tehetséges. Egy pillanatnyi hülye döntés miatt jött a kiállítás. Még tanulnia kell, de nagyon gyors, nagyon erős. A két pirosa nyilván nem jó, de a bizalmam töretlen benne.

Michael Oenning