A Dózsa játékosa arról is beszélt, hogy mit jelent neki, hogy testvére a Fradiban játszik.

Harmadik derbijére készül Katona Mátyás, az Újpest FC 21 éves labdarúgója.

A lila-fehérek saját nevelésű játékosának vélhetően mindig megdobban a szíve, ha a Ferencváros szóba kerül, hiszen 2020. június 20-án éppen az ősi rivális elleni bajnoki mérkőzésen mutatkozott be az NB I-ben. Aznap Zsótér Donát helyére állt be a 83. percben, a februári meccsen pedig ugyancsak csereként, a 89. percben léphetett pályára – vasárnap azonban minden esélye megvan rá, hogy a kezdőcsapatban kapjon helyet. Ebben az idényben mind a hat meccsen játszott, négyszer kezdőként, láthatóan élvezi Michael Oenning vezetőedző és a szurkolók bizalmát is.

Még nem tekinthetem magam stabil kezdőjátékosnak, hiszen akkor kerültem be a csapatba, amikor Abdoulaye Diaby el volt tiltva – mondta a Nemzeti Sportnak Katona Mátyás. – Akkor szereztem egy gólt, és hosszabb távon is bizalmat kaptam a vezetőedzőtől, amit igyekszem meghálálni, próbálok élni az eséllyel. Óriási élmény lenne a kezdőcsapat tagjaként kifutni a Groupama Aréna gyepére. Amikor az első meccsemen beállhattam, nagyon meglepődtem; azt nem mondom, hogy lámpalázas voltam, de volt bennem egy kis drukk. Ám amint ott voltam a pályán, már el is múlt, csak arra koncentráltam, hogy jól játsszak.

Nemcsak azért különleges ellenfél neki a Ferencváros, mert a zöld-fehérek ellen mutatkozott be az élvonalban, hanem azért is, mert két évvel fiatalabb öccse, Bálint a Ferencváros saját nevelésű játékosa, aki most Kecskeméten szerepel kölcsönben.

Ő a Fradinál nevelkedett, én az Újpestnél, de nincs közöttünk emiatt ellenségeskedés, még zrikálni sem nagyon  szoktuk egymást – folytatta Katona Mátyás. – Szerintem ezen a meccsen is inkább nekem szurkol, mint a Fradinak.

És milyen mérkőzést vár az Újpest játékosa a címvédő ellen?

Nyerni akarunk – mondta a 3–5–2-es rendszerben bal oldali középpályást játszó labdarúgó. – Ha a mérkőzés úgy alakul, természetesen a döntetlennek is tudnánk örülni, ami bármelyik csapattól nagy tett a Groupama Arénában. De a célunk a három pont megszerzése, amire minden esélyünk megvan, mert a támadószekciónkat nagyszerű játékosok alkotják.

Nyomást helyezhet az Újpestre, hogy hat forduló után nyeretlen, és kieső helyről várja a derbit.

A nyeretlenség most már rányomja a bélyegét az öltözői hangulatra, de készülünk tovább becsülettel. Biztos vagyok benne, sokkal több van a csapatban, mint amennyit eddig mutatott a bajnokságban – vélekedett Katona Mátyás.  – A Tiszakécske elleni kupameccset is görcsösen kezdtük emiatt, de jót tett nekünk a győzelem, talán energiákat szabadít fel, amire szükségünk lesz a Fradi otthonában.

forrás: nso.hu