Holnap a Hatvan otthonában lépünk pályára a Magyar Kupában.

Férfi labdarúgás, Magyar Kupa, a legjobb 32 közé jutásért
Vasárnap, 14.45, Hatvan, Népkert sporttelep
FC Hatvan (megye I.) – Ferencváros
TV: M4 Sport
Jegy: 3000 Ft (B-szektor, gát) – a Fradi minibusz ott lesz a helyszínen, beléptetési információk.

Felesleges az esélyekről beszélni az Európa Liga csoportkörébe jutott Ferencváros és megyei osztályú ellenfele között. Hatvanban népünnepély lesz a Fradi vendégjátéka, egy jó hangulatú meccsnél többen nem igen reménykedhetnek a hatvaniak. A holnapi kupameccset Takács János vezeti majd, a tartalék pedig Sándor Csaba. A határbírók: Szilágyi Norbert és Vad Anita. A hatvaniaktól sérülés miatt Labát Krisztofer, Simon Mátyás és Sándor Bence nem lehet a párharc szereplője.

A játékosoknál arra próbáltam a hangsúlyt fektetni, hogy levegyem a terhet a vállukról, ne izgulják túl a mérkőzést – mondta a hatvaniak vezetőedzője, Nahóczky Attila. – Nem szabad félve játszani, mert nekünk nem az a fő célunk, hogy a kupában meneteljünk, hanem az, hogy megnyerjük a megyei I. osztályú bajnokságot. Felszabadultan, nyugodtan kell futballozni, mert mi ebből a párharcból csak jól jöhetünk ki, ugyanis nincs vesztenivalónk. Szeretnénk elkerülni, hogy az FTC nagy különbségű győzelmet arasson. Úgy próbálunk játszani, hogy megnehezítsünk a ferencvárosiak helyzetét. – a szakember hozzátette: azzal nem foglalkoznak, hogy a Fradi milyen összeállításban lép pályára, mert aki ehhez a kerethez tartozik, az mind NB I-es szintű játékos. – Nálunk jobbára NB III-as futballisták szerepelnek. Vagyis nem arra fókuszálunk, ki fut ki a gyepre, mert az esélyes egyértelműen az FTC – magyarázta a tréner.

A Hatvan két fordulót játszott már az idei Magyar Kupában, előbb a Sajóbábonyi Vegyész SE-t búcsúztatta 2-1-es eredménnyel, majd a Heréd LC-t ütötte ki 4-0-ra idegenben.

A holnapi a 10. Hatvan elleni meccs lesz a Fradi történetében, ebből a két legutóbbit a Fradi II játszotta az NBIII-ban (0-0, 1-2). 1920-ban a Hatvani AC (6-0), 1937-ben már a Hatvani VSE (10-1) ellen játszottunk edzőmeccset. ’57-ben ismét felkészülési találkozón léptünk pályára a Vasutas ellen (8-0), ’69-ben pedig a Hatvani Kinizsivel gyakoroltunk (az eredmény nem ismert). Az 1973-as Kinizsi elleni edzőmeccset 3-0-ra nyertük. Majd jöttek a Magyar Kupa találkozók, előbb 1982-ben a Hatvani KVSC-vel (5-0az FC Hatvan múltidézése), majd 1992-ben a Hatvan DEKO ellen (6-2az FC Hatvan múltidézése). Valamint a +1 1968-ból egy gálamérkőzés a hatvani járási válogatott ellen.

(DigiSport, HEOL, Magyar Kupa)