Vereséggel indult a világbajnoki kvalifikációs sorozat.

Női labdarúgás, VB-selejtező, B-csoport, 1. forduló
Magyarország 0-2 (0-1) Skócia

Vágó Fanny kezdőként, Csányi Dia csereként lépett pályára a találkozón. A kispadon Csigi Eszter, Pusztai Sára, Czellér Dorottya foglalt még helyet a Fradiból.

Beszámoló: MLSZ
Összefoglaló: M4 Sport
Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

A második félidőben volt néhány lehetőségünk, de mindez nem volt elég a nagyon erős skót válogatott ellen. Az első félidőben voltak a gyenge pontjaink, de jól szerveződtünk és a védelmünk is nagyon jól működött. Sikerült szűkítenünk a területeket és nyomást gyakorolnunk. Aztán a tizenegyes után vezetést szereztek. Utána még volt esélyünk az egyenlítésre, ezzel törést okozhattunk volna, és jobban kihasználhattuk volna a gyengeségeiket, ez azonban nem sikerült. Át kellett állnunk, és a második félidőben szerintem már jobbak voltunk, harcosabb játékot mutattunk, és azt az agressziót, amit a skótok az első percektől kezdve alkalmaztak. Volt ma 20 olyan perc, amikor közel álltunk a skót válogatotthoz, de ez nem tartott tovább. Egy mérkőzésen szükség van legalább egy félidőre, amikor jobbak vagyunk, mint az ellenfél. A spanyolok ellen Európa legjobbjaival kell megküzdenünk, ami nagyon nehéz lesz, de szembenézünk a kihívással, és nem fogjuk hagyni magunkat – nyilatkozta Margret Kratz szövetségi kapitány.

A találkozó előtt elbúcsúztatták többek között a Ferencváros korábbi játékosát, jelenlegi utánpótlásedzőjét, a címeres mezben 95-ször pályára lépő Szeitl Szilviát. Szilvivel a napokban Csiki Anna beszélgetett pályafutásáról: