VB-selejtezőt játszik a női labdarúgó válogatott. Hajrá, magyarok!

A mérkőzést élőben nézheted az M4 Sport weboldalán is, ha külföldön vagy a határon túl vagy, ide kattintva találsz segítséget, hogyan cselezheted ki a régiózárat.

Sok jó játékost láttam a nyári kiválasztókon és a magyar bajnokság mérkőzésein, fiatal tehetségeket és tapasztaltabb labdarúgókat, akik közül nyolcan kaptak most meghívót a selejtezőkre. Vannak az újak között, akik még nem mutatkoztak be és olyanok is, akik kisebb-nagyobb kihagyás után térnek vissza – kezdte Margret Kratz szövetségi kapitány a mérkőzés előtti hivatalos edzésen. – A taktikában sokat léptünk előre, úgy érzem, ebben nagyon jók a lányok, fizikálisan viszont még fejlődnünk kell. Skócia és Spanyolország Európa legjobbjai közé tartoznak, ami nagyon jól hangzik, de nagyon komoly ellenfeleink lesznek. Először nem örültem a sorsolásnak, de gyorsan megváltozott a véleményem. A célunkat, hogy fejlődjünk és a negyedik kalapból felkerüljünk a harmadikba, csak nehezebb ellenfelekkel szemben érhetjük el. Most teljesen Skóciára koncentrálunk, az elmúlt napokban csak rájuk készültünk, a spanyolok pedig ez után a találkozó után következnek.

A ferencvárosi Vágó Fanni elmondta, pozitív a hangulat az edzőtáborban, a fiatalok és az idősek együtt nagyon jó csapatot alkotnak:

Megtaláltuk a közös hangot és úgy telik az összetartás, hogy mindenki tudja, mi a dolga. Tudjuk, hogy a következő két ellenfelünk közül sok az angol élvonalban, illetve a BL-győztes Barcelonában játszanak. Készülünk ellenük, tiszteljük őket, de a győzelem reményében lépünk pályára. Ehhez teljesen be kell tartanunk a szövetségi kapitány utasításait. Ha zártan és szervezetten tudunk védekezni, akkor okozhatunk meglepést.

MLSZ